UUSIMMAT

Nvidian GeForce RTX 3080 -näytönohjaimen lanseeraus ei mennyt täysin putkeen – nyt Nvidia pyysi anteeksi

23.09.2020 12:15 | Muropaketin toimitus

Kerroimme aiemmin hamstraajien iskeneen kiinni Nvidia GeForce RTX 3080 -näytönohjaimiin. Kaupoista on ostettu suuria määriä kortteja ja kaupiteltu ylihintaan niitä haluaville.

Välistä vetäjien vaikutuksen lisäksi näytönohjain on yksinkertaisesti ollut niin suosittu, että jo senkin vuoksi tuotteet ovat loppuneet kaupoista. Nvidia on nyt pyytänyt anteeksi tapahtunutta. He kuvailivat tuotteen saapumista markkinoille sekä kaikkien aikojen parhaaksi että myös turhauttavimmaksi näytönohjainlanseeraukseksi.

Nvidia sanoo, että sekä he että jälleenmyyjät aliarvioivat tuotteen kysynnän. GeForce RTX 3080 -näytönohjaimia oli kyllä saatu myyntiin ympäri maailmaa, mutta kysyntä oli ollut paikoin jopa kovempaa kuin Black Friday -kauppapäivänä. Nvidia myönsi, ettei se ollut valmistautunut tämän tason kysyntään – yritys pyysikin anteeksi asiakkailtaan.

Tech Spotin mukaan menekki on ollut kymmenkertaista verrattuna GeForce RTX 2080 -näytönohjaimen lanseeraukseen. Esimerkiksi sopimusvalmistaja Zotac kertoi saaneensa 20 000 tilausta Amazonin kautta pelkästään Euroopassa. EVGA:n mukaan lisää näytönohjaimia on tulossa myyntiin tulevien viikkojen aikana.

Välistä vetäjistä Nvidia kommentoi, että automaattisten bottien tekemiä tilauksia ei olisi toimitettu ainakaan heidän sivujensa kautta. Epäilyttävät tilaukset he poistivat omien sanojensa mukaan käsin. He ovat myös lisänneet CAPTCHA-tunnistuksen bottien hämäämiseksi.

Muropaketin uusimmat