Pimaxin 8K-tarkkuuden VR-kypärä kiinnostaa Kickstarterissa

21.09.2017 11:20 | Muropaketin toimitus

Kuten jokainen nykyaikaisia VR-laitteita kokeillut tietää, on laitteiden suurimpia helmasyntejä liian alhainen resoluutio. Pimax yrittää tuoda VR-laitteiden tarkkuuden uudelle tasolle suhteellisen edullisesti.

Pimax 8K VR -laseissa on valmistajan mukaan kaksi 4K-tarkkuuden paneelia. Molemmille silmille on siis tarjolla 3840 x 2160 pikselin verran katseltavaa, yhteensä 16,6 megapikseliä. Virkistystaajuus voi olla joko 75 tai 90 hertsiä. Brainwarp-tilassa virkistystaajuus voidaan nostaa 150 tai 180 hertsiin. Silloin näyttöjä päivitetään tahdistettuna vuorotellen. Katselukulma on peräti 200 astetta, siinä missä ihmisen silmät kykenevät hahmottamaan noin 220 astetta. Pahoinvointia aiheuttava viive pään liikkeen ja silmien näkemän virtuaalimaiseman välillä on onnistuttu puristamaan 15 millisekuntiin.

Pimaxin lasien luvataan olevan yhteensopivat niin Steamin VR-sisältöjen kuin Oculus Homenkin kanssa. Pelkkien lasien lisäksi voi hankkia myös HTC Vive -tyyppiset majakat ja ohjaimet käsiin, jolloin virtuaalimaailmassa pääsee myös liikkumaan vapaasti. Mikäli käytössä jo on Steam VR- tai HTC Vive- majakat ja ohjaimet, ovat ne suoraan yhteensopivia Pimaxin kanssa.

Hintaa uutuudella on halvimmillaan 499 dollaria, päälle tulevat Suomeen tilattuna rahdit, tullit ja verot. Mikäli hieman pienempikin tarkkuus riittää, tarjoaa valmistaja Kickstarterissa myös 5K-tarkkuuden versiota, hintaeroa on tosin vain 150 dollaria. Toimitusten toivotaan alkavan jo tämän vuoden joulukuussa. Aikaa joukkorahoitukseen osallistumiseen on marraskuun kolmanteen päivään saakka, mutta yhtiön 200 000 dollarin tavoite on tullut täyteen samantien tuplasti.