UUSIMMAT

Raijintek julkaisi pienikokoiset Ophion- ja Ophion EVO -kotelot

14.09.2018 12:44 | Muropaketin toimitus

Ulkomitoiltaan kompaktit Raijintek Ophion- ja Ophion EVO -kotelot ovat tarkoitettu Mini-ITX-kokoonpanoille. Graafisesta suorituskyvystä ei tarvitse tinkiä, sillä kumpaankin koteloon saa mahtumaan 330 millimetriä pitkän näytönohjaimen.

Raijintek täydentää kotelomallistoon kahdella täysin uudella kotelomallilla. Ophion- ja Ophion EVO -kotelot puhuttelee varmasti heitä, jotka kaipaavat pienikokoista koteloa kokoonpanolleen, mutta ei ole valmiita tinkimään suorituskyvystä. Ulkomittojen ansiosta ainoa yhteensopiva emolevystandardi on luonnollisesti Mini-ITX. Näyttävyydestä huolta pitävät karkaistusta lasista olevat kylkipaneelit.

Ophion on kaksikon pienempi malli. Ulkomitat ovat 375 x 174 x 245 millimetriä. Ulkomittojensa puitteissa kotelo sallii asennettavaksi pisimmillään 330 millimetriä pitkän näytönohjaimen. Kotelo ulkomitoista johtuen, ainoana vaihtoehtona on näytönohjaimen pystyasennus. Tätä varten kotelon mukana toimitetaan 250 millimetriä pitkä Riser-kaapeli. Prosessoricoolerin korkeusrajoitus on 90 millimetriä. Massamuisteille tilaa on rajallisesti. Kotelosta löytyy kiinnityspaikat kolmelle 2,5 tuuman asemalle. 3,5 tuuman kiintolevyjä varten löytyy vain yksi kiinnityspaikka. Kiintolevyn rinnalle mahtuu vain yksi 2,5 tuuman asema.

Ophion EVO -kotelo on aavistuksen kookkaampi kuin Ophion-malli. Kotelon ulkomitoiksi ilmoitetaan 174 x 375 x 290 millimetriä. Kasvaneen korkeutensa ansiosta myös massamuistien kiinnityspaikkojen määrä on voitu kasvattaa, joten koteloon saa enintään neljä 2,5 tuuman asemaa. Vaihtoehtoisesti koteloon saa yhden 3,5 tuuman kiintolevyn ja kaksi 2,5 tuuman asemaa.

Isommat mitat mahdollistavat Ophion Evo -kotelossa myös vesijäähdytyksen. Jäähdyttimen (240 millimetrin) tuulettimineen voi asentaa kotelon kattoon. Prosessoricoolerin ja näytönohjaimen suhteen rajoitukset ovat samat kuin Ophion-mallissa.

Kummassakin mallissa kotelon etupaneeliin sijoitetusta I/O-paneelista löytyy kaksi USB 3.0 -liitintä, joista toinen on Type-C.

Ophion- ja Ophion EVO -koteloiden toimitukset alkavat lähiaikoina. Suomessa kotelot ovat tilattavissa 130 ja 135 euron hintaan.

Muropaketin uusimmat