Sapphirelta tulossa Radeon RX Vega 56 -näytönohjain Pulse-sarjaan

23.01.2018 11:44 Muropaketin toimitus

Saksalaisen verkkokaupan sivuille on ilmestynyt Sapphiren aiemmin julkaisematon Pulse Radeon RX Vega 56 -näytönohjain. Näytönohjain on varustettu varsin kookkaalla jäähdytysratkaisulla. Malliversiota on myös tehdasylikellotettu, mutta hyvin varovasti.

Sapphiren Radeon RX Vega -näytönohjainten custom-mallisto on kasvamassa uudella versiolla. Täydennysmalli tottelee nimeä Pulse Radeon RX Vega 56. Sapphiren näytönohjainhierarkiassa se asettuu hinnoittelultaan ja kellotaajuuksiltaan Nitro+ -sarjan alapuolelle.

Näytönohjaimessa huomiota herättää sen erittäin järeä jäähdytysratkaisu, joka on huomattavasti suurempi kuin itse piirilevy. Näytönohjain vie jäähdytyksineen kolme lisäkorttipaikkaa. Kookasta alumiinirivastoa jäähdytetään kahden tuulettimen voimalla.

Grafiikkapiirin peruskellotaajuus on 1208 megahertsiä ja Boost-kellotaajuus 1512 megahertsiä. Referenssimallissa grafiikkapiirin kellotaajuudet ovat 1156 ja 1471 megahertsiä. Muistien kellotaajuuteen ei ole kajottu. Lisävirtaa näytönohjaimelle saadaan kahden 8-pinnisen lisävirtaliitännän kautta.

Pulse Radeon RX Vega -näytönohjaimen hinta Alternate.de-verkkokaupassa on kirjoitushetkellä 790 euroa. Toimituksien kerrotaan alkavan helmikuun alussa. Suomen hinnoittelusta ja saatavuudesta ei ole toistaiseksi tietoa.