Square Enixin toimitusjohtaja uskoo NFT:iden ja metaversumin tulevaisuuteen pelimaailmassa

02.01.2022 11:38 | Muropaketin toimitus

Square Enixin toimitusjohtaja Yosuke Matsuda näkee sekä NFT:ille että metaversumi-ajatukselle loistavaa tulevaisuutta pelimaailmassa.

Square Enixin uudenvuoden tervehdyksessä toimitusjohtaja kertoi nähneensä viime vuoden sekä NFT:iden että metaversumin ensimmäisenä vuotena, jonka aikana teknologiat otettiin vastaan suurella innolla, ja josta niiden yleistymisen laajempaan käyttöön on hyvä alkaa.

NFT:t mahdollistavat Matsudan visiossa digitaalisen omistajuuden käsitteen toteutumisen myös videopelien sisällä. Ylipäätään lohkoketju-teknologian avulla voitaisiin luoda hajautettuja pelijärjestelmiä, joihin Square Enix aikoo panostaa vuoden 2022 aikana.

Tähän mennessä NFT:iden käyttöönotto pelimaailmassa ei ole sujunut aivan ongelmitta. Esimerkiksi GSC Game World pyörsi päätöksensä lisätä Stalker 2: Heart of Chernobyliin minkäänlaisia NFT-ominaisuuksia sen jälkeen, kun pelaajakansa raivostui ”NFT-pelleilystä”. Myöskään Ubisoftin NFT:t eivät keränneet pelaajien keskuudessa kovinkaan laajaa suosiota.