UUSIMMAT

Uusi kilpailija ulkoisten näytönohjaimien markkinoille: exklim eX Core Portable eGPU [Päivitys: Epäilyttävä tuote]

22.04.2018 18:55 | Muropaketin toimitus

Exklim eX Core Portable eGPU käyttää grafiikkasuorittimena tehdasylikellotettua NVIDIAn GeForce GTX 1050 -mallia.

Näytönohjaimen kellotaajuus on nostettu 1680 megahertsiin. Telakasta löytyy Thunberbolt 3 -tuella varustetut USB-C-liitännät ja HDMI-liitänä. Myös virta otetaan USB-C-kaapelilla. Telakassa on 90 watin virtalähde, josta on käytettävissä enintään 40 wattia kannettavan tietokoneen lataukseen tai muille laitteille.

Telakan mitat ovat 14,9 x 10,4 x 2,0 senttimetriä ja painoa tulee 0,71 kiloa. Ensimmäisten mallien hinta on 399 dollaria (324 euroa), ja niiden toimituksen pitäisi alkaa heinäkuussa. Hintalisää pelkkään GTX 1050 -näytönohjaimeen on siis reilusti, ja GeForce GTX 1050 Ti alkaa olla myös kannettavissa yleinen näytönohjain itsessään. Exklim ei tällä haavaa vaikuta mullistavan markkinoita.

Päivitys 25.4. 23:50: Ulkoisiin näytönohjainratkaisuihin erikoistuneella egpu.io -foorumilla on esitetty runsas määrä todisteita tuotteen olemassaoloa vastaan. Kickstarterista rahoitusta hakevalla yrityksellä ei ole foorumin käyttäjän mukaan todellista toimintaa sen ilmoittamassa osoitteessa. Lisäksi osa luvatuista spkeiseistä olisivat erittäin epätodennäköisiä toteutuessaan, ja tuotteen tiedot ovatkin muuttuneet monesti väitetyn kehitysprosessin aikana. Vaikka telkassa pitäisi olla Thunderbolt 3, ei yritystä ole listattu Intelin sivuilla mukaan patentoidun teknologian käyttäjiin.

Lisäksi Exklim-tuotemerkin omistaja on tehnyt aiemmin samalla tuotemerkillä esimerkiksi musiikkia. Edelleen Exklimin julkaisemaa videota epäillään perustellusti huijaukseksi, jossa esiteltäisiin kuvassa näkyvän kannettavan toimintaa äärimmäisessä virransäästötilassa ja sen jälkeen täyden tehon tilassa. Näkyvää ulkoista näytönohjaintelakkaa ei siis tosiasiassa käytettäisi ollenkaan.