UUSIMMAT

Viikon tekniikkauutiset: Reiättömiä älypuhelimia ja oikeushaasteita

27.01.2019 14:30 | Muropaketin toimitus

Kuluneen viikon aikana sekä Vivo että Meizu esittelivät uudet täysin reiättömät ja ilman fyysisten nappuloiden apua toimivat konseptipuhelimet. Tietotekniikan puolella kerroimme muun muassa AMD:n Bulldozer-arkkitehtuuria koskeneesta oikeushaasteesta.

Mobiilimaailmassa konseptipuhelimien lisäksi muut uudet laitejulkistukset antavat edelleen odottaa itseään ensi kuun lopussa järjestettäville MWC 2019 -messuille. Tietotekniikan puolella nähtiin pari uutta näytönohjainmallia sekä huhuja AMD:n Zen 2 -arkkitehtuurista.

Tällainen on Vivon odotettu Apex 2019 -”ihmepuhelin” – Ei lainkaan fyysisiä reikiä tai nappeja, tukee 5G-yhteyksiä

Vivo on kiusoitellut jo pidemmän aikaa älypuhelimien muotoilun uudistavalla julkistuksella. Nyt odotettu Vivo Apex 2019 on osoittautunut täysin saumattomaksi, reiättömäksi ja napittomaksi kokonaisuudeksi. Mukana on myös tuki 5G:lle.

Meizun uudessa konseptipuhelimessa ei ole lainkaan fyysisiä reikiä tai nappuloita

Meizu Zerossa ei ole kotinäppäintä, äänenvoimakkuuspainikkeita, latausporttia, kuulokeliitäntää, kaiuttimen reikiä tai edes SIM-korttipaikkaa. Sen sijaan se hyödyntää eSIMiä, näytön kaiuttimeksi muuttavaa mSound 2.0 -teknologiaa ja langatonta latausta.

Samsungin tulevista Galaxy S10- ja Galaxy S10+ -malleista on vuotanut hyvälaatuisia tuotekuvia

Uusissa vuotokuvissa näkyy selvästi, miltä Samsungin tulevat Galaxy S10- ja Galaxy S10+ -puhelinmallit näyttävät luonnossa.

AMD on joutumassa Yhdysvalloissa oikeuteen Bulldozer-arkkitehtuurin prosessoriytimien määrästä

AMD mainosti aikanaan FX-8150 -prosessoriaan ensimmäisenä kahdeksanytimisenä työpöytäprosessorina. Asiasta tekee kiistanalaisen se, että niissä osa L1-välimuistista, L2-välimuisti ja FPU-laskentayksikkö on jaettu kahden ytimen kesken.

AMD:n Zen 2 -arkkitehtuurin 12-ytiminen prosessori ilmestyi UserBenchmark-tietokantaan

AMD:n uuden prosessorin prototyypin turbo-kellotaajuudeksi on ilmoitettu 3,6 gigahertsiä ja sen tuotenimi viittaa Matisse-koodinimeen, eli kyseessä odotetaan olevan seuraavan sukupolven Ryzen- tai Threadripper -prosessori.

Myös Sapphire paljasti Radeon VII -näytönohjaimensa

Radeon VII -näytönohjain noudattaa tuttua muottia myös Sapphiren tallissa. Malli on tarkasti AMD:n referenssin mukainen, eikä mitään irtiottoja nähdä.

Muropaketin uusimmat