Uusimmat

Western Digital julkaisi uudet WD Black NVMe SSD -asemat

10.04.2018 14:52 Muropaketin toimitus

Western Digitalin uudet M.2 SSD -asemat asettuvat kilpailemaan markkinoiden suorituskykyisimpien asemien kanssa, mutta hinta on saatu pidettyä kilpailukykyisenä.

M.2 SSD -asemien markkinat saivat piristysruiskeen Western Digitalin julkaistua uudet WD Black NVMe SSD -asemat. Paperilla asemat asettuvat markkinoiden suorituskykyisimpiin ja ne ovat hinnoiteltu verrattain edullisiksi.

Western Digital lupailee suurimman aseman lukunopeudeksi 3400 megatavua sekunnissa ja kirjoitusnopeudeksi 2800 megatavua sekunnissa. Satunnaislukunopeudeksi ilmoitetaan 500 000 IOPSia ja satunnaiskirjoitusnopeudeksi 400 000 IOPSia. Edellämainittuihin lukemiin päästään yhden teratavun asemalla. Sen lisäksi mallisto kattaa 500 ja 250 gigatavun versiot, joissa vastaavat luvut jäävät alhaisemmiksi. WD Black NVMe SSD -asemat käyttävät M.2-liitäntää (PCIe 3.0 x4) ja ne tukevat NVMe-protokollaa.

Western Digital tarjoaa WD Black NVMe SSD -asemilleen viiden vuoden takuun. Asemien toimitukset alkavat huhtikuun aikana. Euroopassa hinnat pienimmästä kapasiteetista suurimpaan ovat 118, 226 ja 425 euroa. Suomessa hintojen voi olettaa olevan aavistuksen korkeampia. Markkinoilta löytyy jo ennestään WD Black PCIe SSD -asemat, joihin näitä uusia ei tule sekoittaa. Aiemmin julkaistuissa asemissa luku- ja kirjoitusnopeudet jäävät huomattavasti pienemmiksi kuin näissä uusissa.