Uusimmat

Adata julkaisi ulkoisen USB4-liitäntäisen SSD-aseman – jäähdytetty vauhtivarasto

Kuva: @ Adata

01.11.2023 20:20 Muropaketin toimitus

Ulkoinen Adata SE920 -SSD-asema on valmistajansa mukaan ensimmäinen asema USB 4 -liitännällä. Uuden liitännän myötä vauhti kiihtyy ja samalla asema on saanut aktiivijäähdytyksen.

Uuden USB 4 -liitäntäsukupolven myötä Adatan SE920 SSD-asema on myös Thunderbolt 3 ja 4 – yhteensopiva sekä toki yhteensopiva myös aiempien USB 3.2- ja USB 2.0 -liitäntöjen kanssa. Liitäntä edustaa vähemmän yllättäen USB-C-tyyppiä. Uuden aseman kerrotaan yltävän tietoja luettaessa jopa 3800 megatavun sekuntinopeuteen, eikä kirjoitusnopeuskaan jää kuin sata megatavua lukunopeudesta. Esimerkiksi kymmenen gigatavun videotiedosto siirtyisi noin kolmessa sekunnissa laitteelta toisellle.

Asema on siis myös aktiivijäähdytetty. Aseman on rakennettu mekanismi, jolla tuuletin saadaan esiin ja asema pitenee jäähdytyspinta-alan kasvattamiseksi. Lämpötilan kerrotaan laskevan näin jopa kymmenen prosenttia, mikä varmistaa lämpötilojen pysymisen käyttökelpoisissa rajoissa.

Adata SE 920 on yhteensopiva niin Android, Mac OS kuin Windows-ympäristöjen kanssa. Sitä voi käyttää myös pelikonsolien kanssa.

Aseman odotetaan tulevan myyntiin pian, mutta tarkemmat hinta- ja kapasiteettitiedot ei ole vielä selvillä.

Muropaketin uusimmat