XFX on julkaisemassa reilunkokoisen kustomoidun version Radeon RX 5700 XT -näytönohjaimesta

04.08.2019 17:12 | Muropaketin toimitus

XFX:n tulevasta näytönohjaimesta on julkaistu runsaasti kuvia. Valmistajien omia versiota Navi-näytönohjaimista odotetaan elokuun puolivälissä tai viimeistään syyskuun alussa.

XFX:n nyt runsaasti kuvissa esitelty malli on kooltaan 2,5-PCI-e-laajennuspaikkainen ja vaatii virransyöttöön kahdeksan- ja kuusipinniset PCI-e -lisävirtakaapelit. Jäähdytyksestä mallissa vastaa reilunkokoisen alumiinisten lämpösiilien lisäksi kaksi halkaisijaltaan kymmenen senttimetrin tuuletinta. Tarkempia speksejä esimerkisi tehdasylikellotuksesta ei vielä tiedetä.

Vesijäähdytystä testanneet arvostelijat, Kuten JayzTwoCents tai Hardware Unboxed, ovat saaneet Radeon RX 5700 XT:n ylikellotettua noin kahden gigahertsin tienoille, kun referenssimallin ilmajäähdytys on parhaimmillaan pystynyt noin 1800 megahertsiin. Kustomoidut ilmajäähyt pääsevät haluttaessa todennäköisesti ainakin yli 1800 megahertsin. Valmistajien tehdasylikellotusten rajoja ei kuitenkaan vielä tiedetä. Näytönohjaimesta on runsaasti lisää kuvia Experviewin ja PConlinen jutuissa (Linkit Googlen käännöksiin).