Uusimmat

Marvelin supersankarisarja Agents of S.H.I.E.L.D. sai ristiriitaisen vastaanoton – tulevista jaksoista uusi traileri ja galleria

26.09.2013 09:41 Muropaketin toimitus

Agents of SHIELD

Marvelin supersankarielokuvien maailmaan sijoittuvan Agents of S.H.I.E.L.D. -sarjan pilottijakso esitettiin USA:ssa tiistai-iltana. Se sai melko hyvän vastaanoton, muttei räjäyttänyt pankkia.

ABC-kanavan esittämä Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. keräsi 12,6 miljoonaa katsojaa, mitä voi pitää sangen hyvänä tuloksena. Todellisuudessa Joss Whedonin ohjaaman ja käsikirjoittaman pilottijakson näki luonnollisesti paljon suurempi määrä, sillä torrent-kansa katsoo tv-sarjoja tietysti omilla ehdoillaan.

Fanien ja kriitikoiden joukossa Agents of S.H.I.E.L.D. on saanut melko ristiriitaisen vastaanoton. Katsojapaneeleissa sitä on kiitelty (”parhaat arvosanat uudelle sarjalle neljään vuoteen”), mutta internetissä palautteen sävy on ollut kriittisempi. Yleisin valituksenaihe on ollut, että pilottijakso kyllä jaksoi jauhaa supersankareista jaThe Avengersin tapahtumista, mutta esitteli kovin vähän mitään uutta ja ihmeellistä.

Tämä tietenkin oli tiedossa jo ennakkoon. Ei kai kukaan oikeasti odottanut Robert Downey Jr.:n Rautamiehen vierailevan sarjassa?

Spoileri

Eniten kehuja Agents of S.H.I.E.L.D.:ille on tullut ”whedonmaisesta” huumorista.

Agentti Coulsonin odotettu paluu (Clark Gregg) on otettu vastaan hieman ristiriitaisin tuntein. Hahmon piti kuolla The Avengersissa, mutta Coulsonin omien sanojen mukaan hän vain piipahti kuoleman porteilla, kunnes hänet elvytettiin ja passitettiin kuntoutukseen Tahitille. Pilottijaksossa tosin kyseenalaistetaan jo tämä totuus.

Kaikesta päätellen fanien suosikkiagentilla ei ole itselläänkään hajua siitä, mitä hänelle tapahtui Lokin iskun jälkeen. Aiheeseen palataan varmasti vielä tulevissa jaksoissa.

Ja niistä puheen ollen: oheinen traileri esittelee sarjan ensimmäistä kautta, kun taas kuvagalleria on peräisin kolmosjaksosta.

Teksti: Tatu Junni
Lähde: Collider & Comic Book Movie