UUSIMMAT

Osta Carl Barksin- ja Don Rosan signeeraamat suomenkieliset Ankka-sarjikset kokoelmaasi – Hinta vain 12 000€

13.05.2016 19:43 | Muropaketin toimitus

Huuto.netissä on myynnissä myös mm. Walt Disneyn nimmari.

Huuto.netin käyttäjä nimeltään Monkeybone myy melkoista Roope- ja Aku Ankka -kokoelmaa.

Tarjolla on Aku Ankan Näköispainokset 1951-1952, 1953, 1954, Kadonneen Kirjaston Vartijat, Roope Ankan Elämä Ja Teot, Sammon Salaisuus ja muita Don Rosan Parhaita ja Temppeliherrojen Kätketty Kruunu ja muita Don Rosan parhaita.

Kaikki kirjat ovat rajoitettujen nahkakantisten sarjojen kirjat numero 1 / 100 nimikirjoituksilla varustettuina – kuvineen ja muine lisäyksineen. Jokaista kirjaa on tehty siis vain sadan kappaleen painos.

Omistaja kertoo, ettei kirjoja ole koskaan luettu ja niitä on säilytetty valolta suojattuna ja pahoittelee, etteivät ilmoituksen kuvat ole maailman parhaita, koska hän ei halunnut taittaa kirjoja.

Hintaa kuudella kirjalla on 12.000,- euroa ja ne ovat myynnissä täällä.

Jos rahaa on kuin Roopella, voit ostaa samalla myös Walt Disneyn nimmarin ja Carl Barks -litografin, joiden lähtöhinnat ovat 3200 ja 500 euroa.

Lähde: Huuto.net

Keskustelu

Tarkoitin että jos ”aku ankan” tuotanto lopetetaan joskus jostakin kumman syystä, niin näin sitten koko ankka-tuotannosta ja erityisesti erityistapauksista tulisi keräilyharvinaisuuksia. Toki laadun huonontuminen tai parantuminen voi myös vaikuttaa moneen ja siten myös keräilyyn. On mielipideasia, mutta en näe don rosan tuotannolla sellaista uniikkia arvoa siitä, että hän tekisi asioita merkittävän uudella tavalla. Tykkään ja arvostan kyllä hänen sarjakuviaan ja tyyliään, mutta pienen jälkiviisauden kolahtaessa kaikki perustuukin jonkun muun keksimään maailmaan, ankkalinnaan, mihin on sijoitettu tarinoita muidenkin toimesta ja sijoitetaan yhä edelleen. Minusta Rosan tuotannon keräilyarvostus syntyy siitä, että hän on tehnyt oman poikkeuksellisen erottuvan silauksensa ”ankkoihin”. Sitten näin tehdessään ja luodessaan erityisiä kokemuksia monille lukijoille, hän on herättänyt samalla monille erityisen mielenkiinnon, mutta ei kuitenkaan lopulta ole yhtä tunnettu tai välttämättä arvostettu kuin vaikka itse disney.

Sitten on keräilytapauksia kuten Elvis, joka ei ole enää koskettelemassa tunnearvoaan erilaisiin esineisiin, ja vaikka esim. Barksinkaan tuotantoa ei enää tule olemaan, niin uskon ettei hänellä ole ollut samanlaista esiintymis-elämää kuin elviksellä. Mm. sarjakuvanpiirtäjät tekevät asioita jo valmiiksi keräilyesineiksi, mikä ei siten tee niistä ”aitoa” keräilytavaraa, eli jättää luomatta sen varsinaisen merkittävän uniikin keräily-tarinan.

Mutta, kyllä keräilyesineissäkin myös vaikuttaa se kysyntä ja tarjonta. Ja toki don rosan sarjakuvilla on myös oma liputtava ihmiskuntansa, jotka saavat rahoillansa sitten päättää, että kenen hyllyssä ne erikoisteokset sitten tulevat sijaitsemaan.

Tämä on erittäin koomista. Don Rosa mainitsee useaan otteeseen pohjoismaista Don Rosan Kootut -sarjaansa varten kirjoittamissa pätkissä, että halveksuu amerikkalaista sarjakuvakulttuuria, jossa uusien lehtien ensimmäisiä numeroita myydään muoveissa ja käsketään säilyttämään hyvin, koska hinta nousee. Nyt sitten joku on – oletettavasti ainakin – ostanut kaksoiskappaleet hänen kirjoistaan voidakseen myydä ne sievoisilla voitoilla tulevaisuudessa.
Nauttikaa siitä viihteestä hyvät ihmiset, älkää olko ahneita.

@1 Don Rosa ainakin itse on lopettanut piirtämisen huonon näkönsä takia. Hänen taiteensa sekä tarinansa kokonaisuutena poikkeavat hyvin suuresti muusta, usein vahvasti lapsille suunnatusta Aku Ankka -tuotannosta. Se tekee hänen sarjoistaan haluttua tavaraa, ja etenkin nyt kun hän on lopettanut piirtämisen ja kirjoittamisen, vanhoja kirjoja myydään kovillakin hinnoilla eteenpäin.

Don Rosan Kootuista sai pulittaa uutenakin puoli tuhatta euroa.

Olettaisin että vasta kun ankkoja ei enää piirretä ollenkaan (mikä ei todennäköisesti tule tapahtumaan pitkiin aikoihin), tuotantojen arvo nousee huomattavasti. Ankkataiteilijoita on pilvin pimein, mutta tietysti jos on kova fani niin aina silloin arvo rajaton.

Toisaalta voi kysyä, miksi omistaja haluaa luopua aarteesta tai mikä on kirjojen/kokoelman tarina (valolta suojattuina ja avaamattomina?) Keräilyesineet eivät ole kulutustavaraa, mutta omasta mielestä kai noista voisi jotain muutakin sanottavaa olla kuin pelkkä hintalappu.

Esimerkiksi tuossa nimikirjoituksessa on jonkin tason taustatarina kerrottavaksi ja tekee näin muistoesineestä arvoesineen… Sanoja, tekoja, tilannekuvia?

Muropaketin uusimmat