Uusimmat

Seksiä ja väkivaltaa – Marian sairaala muuttuu ensi viikolla aikuisten kauhutaloksi‏

18.04.2016 17:45 Muropaketin toimitus

Alaikäisiltä kielletty After Dark Helsinki -kauhuelämys tekee paluun ensi viikolla.

Suomen ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa aikuisten kauhuelämys After Dark Helsinki valtaa hylätyn Marian sairaalan 19.4.-24.4.2016. Alle 18-vuotiailta kielletyssä kauhutalossa osallistujat voivat kohdata mm. voimakkaita ääniä, ahtaita tiloja ja täydellistä pimeyttä, ja osallistujiin saatetaan koskea. Käytössä on myös turvasana, jolla osallistuja voi keskeyttää kokemuksen.

Ensimmäinen After Dark Helsinki -kauhuelämys järjestettiin halloweenina 2015 hylätyssä hotelli Vuorannassa Itä-Helsingissä. Tapahtuman liput myytiin loppuun vuorokaudessa. Tällä kertaa luvassa on täysin uudenlainen kokemus.

”Halloweenin elämyksessä jokainen osallistuja sai kohdata kauhut yksin. Huhtikuun Hysteria-nimisessä tuotannossa olemme halunneet tutkia sitä, miten pelko syntyy ryhmässä. Laitoimme säännöt kokonaan uusiksi”, kertoo After Dark Helsingin vastaava tuottaja Janne Haonperä.

Jokainen tapahtuman osallistuja joutuu allekirjoittamaan vastuuvapautuslomakkeen, jossa hän sitoutuu kauhutalon sääntöihin sekä siihen, että hän osallistuu kokemukseen vapaaehtoisesti. Intensiiviseen kokemukseen voi sisältyä mm. voimakkaita väkivaltakohtauksia, seksuaalisia viittauksia, voimakkaita valo- ja ääniefektejä sekä koskettelua. Käytössä on turvasana, jolla osallistuja voi keskeyttää kokemuksen.

”Syksyllä 10 prosenttia osallistujista käytti turvasanaa. Monelle osallistujalle tuli yllätyksenä se, mitä he oikeasti pelkäsivät. After Dark ei sovi kaikille, mutta me näemme sen shokkiterapiana, erinomaisena tapana kohdata omat pelkonsa ja oppia itsestään uutta”, Haonperä sanoo.

After Dark Helsinki / Hysteria / on avoinna 19.4.-24.4.2016 arkisin klo 17-22, lauantaina klo 12-22 ja sunnuntaina klo 12-18. Elämys kestää noin 45 minuuttia. Liput myynnissä tapahtuman verkkokaupassa.

Lähde: After Dark Helsinki

Muropaketin uusimmat