Mainos: Sambla Group Oy
Mainos

Onko lainoilla eroa? Näin löytää juuri itselleen sopivan vaihtoehdon

18.08.2023 10:57 Sambla Group Oy

Markkinoilla on useita erityyppisiä lainoja ja jokaisella lainatyypillä on omat hyvät ja huonot puolensa. Siksi kannattaa tutkia tarkemmin, minkälaisesta lainasta voisi olla itselle eniten hyötyä. Kun valitsee sopivaa lainavaihtoehtoa, tulee ensin selvittää, mistä pankeista saa edullisimman tarjouksen. Vertailussa kannattaa pitää mielessä muutamia asioita: mitkä ovat mahdolliset vakuudet? Kuinka nopeasti haettu laina voidaan myöntää? Kuinka paljon korkoa takaisinmaksuaikana veloitetaan?

Eri rahoituslaitosten tarjoamia tuotteita ja niiden ehtoja kannattaa ehdottomasti vertailla ja tutustua myös siihen, mitkä ovat mahdollisuudet nostaa uutta lainasummaa jo olemassa olevan lisäksi – se voi helpottaa taloudellista tilannetta huomattavasti.

Mikä on pikalaina?

Pikalaina on lyhytaikainen laina, jonka tarkoituksena on auttaa lainanottajaa kattamaan yllättäviä menoja. Pikalainat ovat usein suhteellisen pieniä ja pikalainojen turvallinen vertailu onnistuu nopeasti verkossa. Lainan saamiseksi ei tarvita vakuuksia tai takaajia, mutta lainanottajan on osoitettava, että hänellä on riittävästi tuloja kyetäkseen maksamaan lainan takaisin. Pikalainoja myöntävien yritysten ehdot vaihtelevat, joten kannattaa aina tutustua niihin huolellisesti ennen lainan ottamista.

Erilaiset lainavaihtoehdot

Ensin on hyvä tutustua erilaisiin lainavaihtoehtoihin ja selvittää, mikä niistä sopii parhaiten omaan tilanteeseen. Kulutusluotto on yksi suosituimmista lainavaihtoehdoista. Se on joustava ja nopea tapa saada rahaa. Kulutusluotolla voi hankkia esimerkiksi uuden tietokoneen tai auton, remontoida kotia tai kattaa arjen kuluja. Jos lainaa haluaa pidemmäksi aikaa, kannattaa tutustua pankkilainaan. Pankkilaina on pitkäaikainen laina, jota voidaan maksaa takaisin useamman vuoden ajan. Se soveltuu hyvin esimerkiksi isompien hankintojen rahoittamiseen, kuten asunnon ostoon tai remonttiin.

Lisäksi markkinoilla on myös muunlaisia lainoja, kuten osamaksuja sekä vakuudellisia lainoja. Osamaksu-lainalla voi maksaa ostokset osissa ja vakuudellinen laina vaatii hakijalta vakuuden ennen sen myöntämistä. Nämä ovat hyviä vaihtoehtoja, jos ei tahdo ottaa suurta riskiä omalle taloudelle. Kannattaa muistaa, että kaikkien lainojen ehdot ja edellytykset ovat erilaisia ja ne voivat vaihdella paljonkin eri pankeissa ja rahoituslaitoksissa. Siksi onkin tärkeät tutustua huolellisesti kaikkiin sopimusehtoihin ennen lainapäätöksen tekemistä.

Eri vaihtoehtojen vertailu – itselle sopiva lainapäätös

Lainan hakeminen on tärkeä päätös, joten kannattaa vertailla eri vaihtoehtoja ja tehdä itselleen sopiva päätös. Kannattaa selvittää, mikä on oikeasti tarvittava lainasumma ja millaisia lainaehtoja halutaan. Eri lainantarjoajien ehtoja ja hintoja on syytä vertailla. Vertailun avulla voi saada selville, mikä tarjous sopii parhaiten omiin tarpeisiin. Tutustuminen muiden asiakkaiden antamiin arvosteluihin ja kokemuksiin on hyvä keino selvittää, mitkä ovat eri lainantarjoajien hyvät ja huonot puolet.

Lisäksi kannattaa tarkistaa, mitkä ovat mahdolliset myöhästyneiden maksujen seuraukset ja onko mahdollista lyhentää laina-aikaa tai muuttaa maksuerien suuruutta. Nämä asiat voivat vaikuttaa merkittävästi siihen, kuinka paljon lainasta aiheutuu kuluja. Kun kaikki yksityiskohdat on huomioitu, on aika valita sopiva laina.