Uusimmat

Michael Bay paljasti, miksi hän päätti tehdä vielä yhden Transformers-elokuvan

24.09.2012 09:10 Muropaketin toimitus

Transformers

Michael Bayn piti luopua Transformers-elokuvista Kuun pimeän puolen jälkeen, mutta muuttikin sitten mielensä. Nyt ohjaaja on paljastanut, mikä hänen päänsä sai kääntymään.

Kolme Transformers-elokuvaa ohjannut Michael Bay kuvitteli olevansa valmis luopumaan robottiseikkailuista, mutta sitten Universal Studios avasi Transformers-ajelun Hollywoodissa. Se oli melkoinen hitti ja keräsi nopeasti 2,5 tuntia kestäviä jonoja.

”Ajattelin sitten, että luoja sentään, joku ottaa tämän elokuvasarjan haltuunsa. Aloin siinä sitten tutkia sisintäni. Tuumin, että aion tehdä pikkuelokuvan nimeltä Pain And Gain ja studio puolestaan ilmoitti aikovansa käynnistää koko sarjan alusta. Joku siis saattaisi tulla ja pilata sen kaiken”, Bay kertoi hiljattain Huffington Postille.

Loppujen lopuksi Michael Bay halusi omien sanojensa mukaan tehdä vielä yhden elokuvan pohjustaakseen tulevaa. Ideana on kunnioittaa aikaisempia elokuvia, mutta uudistaa sarjaa tietyllä tavalla. ”Me laajennamme sitä niin, että seuraava ohjaaja voi jatkaa siitä paremmin. Niin elokuvasarjalla on parempi mahdollisuus selviytyä”.

Osasyy Transformers 4:n tekemiseen oli myös ensi vuonna ilmestyvä Pain And Gain. Paramount Studios näytti sille vihreää valoa vasta, kun Bay lupasi jatkaa robottien parissa. Asiaan vaikutti myös vielä yksi henkilökohtainen syy: miehen oli yksinkertaisesti vaikea irrottaa otteensa elokuvasarjasta. ”Miksi Cameron tekee vielä kaksi Avatar-elokuvaa? Miksi Peter Jackson tekee kolme Taru sormusten herrasta -maailmaan sijoittuvaa Hobitti-elokuvaa? Kun sinulla on elokuvasarja, on siitä hyvin vaikea luopua”.

Transformers 4 saa ensi-iltansa kesällä 2014.

Teksti: Tatu Junni
Lähde: Huffington Post