Uusimmat

Haastattelu: Michael Bay ei anna kenenkään muun ohjata Transformers-elokuvia

03.12.2014 21:44 Muropaketin toimitus

/wp-content/uploads/images/domefi/elokuvat/ajankohtaista/2013/michaelbay283838.jpg

Transformers: Tuhon aikakausi on julkaistu Suomessa dvd:llä ja blu-ray:na. Pikselispektaakkelin kunniaksi julkaisemme Michael Bayn minihaastiksen, jossa ohjaaja esittelee ajatuksiaan elokuvan tiimoilta.

Transformers: Tuhon aikakausi on sarjan ensimmäinen elokuva, jossa Shia LaBeouf ei ole mukana. Uusia tuulia haettiin näyttelijäkiinnitysten lisäksi myös ennennäkemättömillä hahmoilla ja autotehtaiden tuoreimmilla malleilla.

Läheltä piti, ettei elokuva saanut myös uutta ohjaajaa.

Michael Bay, Transformers: Kuun pimeän puolen jälkeen oli puhetta, ettet ohjaisi enää neljättä osaa. Shia LaBeoufkin lopetti, mutta sinä se vaan jatkoit. Olitko aikeissa luovuttaa ohjausvastuun jollekin muulle?

– Harkitsin sitä, mutta päätin sitten, etten halunnut kenenkään muun ohjaavan tätä elokuvaa. Tällä sarjalla on iso, uskollinen yleisö ympäri maailmaa. Aloimme työstää käsikirjoitusta ja samoihin aikoihin tein Mark Wahlbergin kanssa Pain & Gainin, mikä oli todella hauskaa. Innostuin tosissani, kun Mark ilmoitti olevansa kiinnostunut Transformers-leffan tekemisestä. Uudistimme robotteja hieman. Se antaa tälle elokuvalle täysin uuden ilmeen ja tunnelman. [Anteeksi kuinka? -Toim. huom.]

/wp-content/uploads/images/domefi/elokuvat/ajankohtaista/2013/transformersageofextinctionbay580d.jpg

Mitä Mark Wahlberg tuo mielestäsi Transformers: Tuhon aikakauteen?

– Mark esittää isää, joka taistelee suojellakseen tytärtänsä. Kaikkihan tietävät Markin aikaisemmat elokuvat, joten on helppo sanoa, mitä hän rooliinsa tuo. Hän on omistautunut perheen pää, hieno isä kuvausten ulkopuolella, ja se näkyy myös tässä roolissa. Mark on aina valmiina mihin tahansa. Rakastan sen jätkän kanssa työskentelemistä. Hän on täysi ammattilainen, joka osaa aina vuorosanansa ja muiden myös. Hän tosiaan tietää paikkansa.

Ikävää, ettet voinut kiinnittää myös Dwayne Johnsonia mukaan tähän leffaan. Hänen ja Markin välillä oli hyvä kemia Pain & Gainissa.

– Yritin kyllä (naurua). Dwayne vaan oli liian kiireinen. Hänellä oli jo muita projekteja sovittuna. Haluaisin vielä nähdä heidät samassa Transformers-elokuvassa. Se olisi hienoa.

Mark on tietenkin paljon vanhempi kuin Shia. Oliko teillä aikomusta tehdä neljäs leffa teini-ikäisen tai nuoren aikuisen kanssa Mark Wahlbergin kaltaisen vakiintuneen tähden sijaan?

– Kyllä siitä puhuttiin. Studio ehdotti sitä, mutta minä pidin isä-tytär-kuviosta. Lisäksi kokemukseni Markin kanssa työskentelystä olivat niin hyviä, että tuntui luontevalta ottaa hänet mukaan tähän elokuvaan. Tuhon aikakaudessa on mukana myös Kelsey Grammer ja Stanley Tucci, jotka tuovat arvovaltansa mukaan tarinaan. Kelsey on tarinan pahis. He ovat molemmat mahtavia näyttelijöitä.

Michael Bay

Mikä on suosikkirobottisi Tuhon aikakaudessa?

– Pidän niistä kaikista. The Hound saa minut nauramaan. Hän on peloton ja hänellä on tolkuton asevalikoima. The Hound ei pysähdy ennen kuin ammukset loppuvat.

Miten Transformers: Tuhon aikakausi eroaa aikaisemmista Transformers-elokuvista?

– Tämä on maanläheisempi. Elokuva alkaa teksasilaiselta maatilalta, jossa ihmiset elävät hyvin yksinkertaista elämää. Tietenkin asetelma muuttuu sitten. Matkaamme ulkoavaruuteen ja eri puolille Pohjois-Amerikkaa. Käymme Kiinassa ja Hong Kongissa. Vaikka Tuhon aikakausi on entistä elokuvallisempi, näemme tapahtumat Markin isähahmon silmien kautta ja seuraamme myös hänen suhdettaan tyttäreensä. Sellaista ei ole ennen nähty. Aikaisemmin seurasimme kaikkea Shian hahmon kautta ja hienoa sekin oli. Mark tarjoaa kuitenkin erilaisen tunnelman elokuvalle.

Autot ovat aina tärkeässä osassa Transformers-elokuvissa. Olet tunnetusti autojen ystävä. Millä perusteilla valitset eri menopelit elokuviisi?

– Yksi Transformersin hienoimmista puolista on se, että autoyhtiöt ymmärtävät elokuvan näkyvyysarvon päälle. Niinpä he toimittavat uutuusautojaan Euroopasta ja mistä lie suoraan toimistolleni. Bugattia, Mercedesiä, Chevyä, Lamborghinia… He kaikki haluavat olla osa tätä elokuvasarjaa.

Käännös: Tatu Junni

Muropaketin uusimmat