Uusimmat

Intel jättää osan vanhemmista prosessoriperheistään ilman mikrokoodipäivitystä Spectre-tietoturva-aukkoa vastaan

06.04.2018 12:51 Muropaketin toimitus

Ilman Spectre-päivityksiä jääviä tuoteperheitä ovat tällä haavaa ainakin Penryn, Wolfdale, Bloomfield ja Yorkfield. Päivitysten kehittelyn tila muuttui keskeytetyksi, vaikka työ päivityksiä varten oli jo ehditty aloittamaan.

Intelin ilmoittama tilanne päivitysten etenemiselle muutettiin huhtikuun alussa. Yhtiö on perustellut ratkaisuaan kolmella eri syyllä.

Osassa mainittuja tuoteperheitä mikrokoodin rakenne estää käytännössä jo nyt mahdollisuuden hyödyntää Spectren toista varianttia. Toisena syynä Intel mainitsee sen, etteivät laitevalmistajatkaan ole enään juurikaan tukeneet kyseisiä prosessoreita käyttäneitä laitteita. Lisäksi Inteliltä todetaan, että suurissa osassa kohteita joissa näitä prosessoreja vielä käytetään, on niiden käyttöympäristöt suljettu ulkoisilta verkkoyhteyksiltä.

Penryn on mainituista arkkitehtuureista käytännössä ainoa jonka tuotteita on päätynyt kuluttajien käyttöön. Yksitoista vuotta vanhan arkkitehtuurin prosessorit kulkivat esimerkiksi Core 2 Duo ja Core 2 Quad -nimillä. Näitä nähtiin eritoten OEM-valmistajien koneissa. Myös Wolfdale-tuotesarjaan on kuulunut Core 2 Duo -prosessoreja, ja ne perustuivatkin Penryn-mikroarkkitehtuuriin.