Uusimmat

The Incredible Hulk: Lopullinen tuho

06.07.2005 00:00 Muropaketin toimitus

”Hulk tuhoaa!” on Marvelin vihreän sarjakuvajätin tunnetuin lausahdus, ja sen pohjalta tehdään seuraava Hulk-peli The Incredible Hulk: Ultimate Destruction. Pelin takaa löytyy tiimi nimeltä Radical Entertainment, joka teki myös viime kesänä nähdyn, Hulk-elokuvaan perustuneen pelin.

Uusi peli lupaa kuitenkin paljon enemmän kuin elokuvalisenssiin sidottu ensimmäinen. Tällä kertaa tekijöille on annettu täysi vapaus tehdä mitä haluavat, ja he antavat pelissä saman vapauden itse Hulkille. Nimensä mukaisesti peli tulee olemaan silkkaa tuhojuhlaa.

Pelaajat voivat Hulkina riehua täysin vapaasti pelin suurkaupungissa GTA-pelien tapaan. Koska kyseessä on kuitenkin Hulk, voi 95 prosenttia kaupungista pistää romuksi, säpäleiksi ja betoniröykkiöiksi. Hulkilla voi muun muassa loikkia jättiläisen askelin pilvenpiirtäjien, talojen ja liikenteen yli katolta toiselle sekä repiä autoja kahtia ja käyttää puoliskoja aseina tai käyttää vaikka bussia eräänlaisena surffilautana.

Tuhoamisen taustalla myös tarina

Täydellinen tuhon vapaus on siis pelin idea, mutta juonikin löytyy. Tarinasta vastaa kaksi vuotta Hulk-sarjakuvaa käsikirjoittanut Paul Jenkins. Pelaajat voivat suorittaa tarinallisia tehtäviä haluamassaan tahdissa, mutta voivat myös pelata lukuisia hulkmaisia minipelejä ja sivutehtäviä.

Vihreä jätti osaa paljon erilaisia liikkeitä. Pelin alussa Hulk kykenee suorittamaan 71 liikettä, joilla hän voi muun muassa juosta pitkin talojen seiniä, viskoa ihmispoloja ympäriinsä tai tehdä mistä tahansa irtaimesta aseen itselleen. Hulk kerää pelin edetessä kokemusta, jolla voi kehittää gammahirviön ominaisuuksia ja oppia uusia liikkeitä, joita on kaikkiaan 150 erilaista. Monia liikkeitä voi lisäksi yhdistää, jolloin luvassa on käsittämättömän näyttäviä tuhomanöövereitä.

Uuden Hulk-pelin sankari on selkeästi alkuperälleen uskollinen, mutta myös synkempi ja vihaisempi kuin aikaisemmissa peleissä. Tulevana syksynä selviää, iskeekö lopullinen peli yhtä lujaa kuin sankari sarjakuvissa.

Tekijä: Radical Entertainment
Julkaisija: Vivendi Universal
Pelaajia: 1
Tulossa: syksy, PS2, Xbox, GC, pc