Uusimmat

Loppuyhteenveto

17.08.2011 12:02 Muropaketin toimitus

Asus ROG Matrix GTX580 Platinum on innokkaan ylikellottajan valinta, joka puristaa Asuksen tarjoamilla kattavilla ylikellotusominaisuuksilla GF110-grafiikkapiirin toimimaan yli 950 MHz:n ja GDDR5-muistit yli 1200 MHz:n kellotaajuudelle. Näihin taajuuksiin vaaditaan yli 1,2 voltin käyttöjännite grafiikkapiirille ja 1,7 voltin käyttöjännite GDDR5-muisteille. Kolmen korttipaikan korkuinen DirectCU II -jäähdytysratkaisu pitää huolen siitä, että näytönohjaimen komponenttien lämpötilat pysyvät kurissa rajummissakin testisessioissa.

NVIDIAn GeForce GTX 580 -näytönohjaimeen verrattuna ROG Matrix GTX580 Platinum tarjoaa tehdasylikellotettuna varsin vaatimattoman parannuksen suorituskykyyn. Useimmissa testeissä keskimääräinen ruudunpäivitysnopeus parani vain 1-2 FPS:llä. ROG Matrix GTX580 Platinumin ehdottomia valtteja ovat näytönohjaimen erittäin hiljainen melutaso ja jopa 17 astetta alhaisempi grafiikkapiirin lämpötila kuin NVIDIAn referenssinäytönohjaimen jäähdytysratkaisulla.

Asus ROG Matrix GTX580 Platinumin todellinen luonne tulee esiin vasta ylikellotustesteissä ja suorituskykyä saatiin parannettua reilusti, kun grafiikkapiirin ja muistien kellotaajuuksia nostettiin kunnolla. Muropaketin pelitesteissä ROG Matrix GTX580 Platinumilla saavutettiin ylikellotettuna paria poikkeusta lukuunottamatta noin 10 FPS:ää parempi keskimääräinen ruudunpäivitysnopeus kuin NVIDIAn referenssinäytönohjaimella. Tällaisella suorituskykytasolla noin 500 euron hintalappu on perusteltu, mutta se vaatii kuluttajalta paneutumista näytönohjaimen ylikellottamiseen reilusti Asuksen tehtaalla asettamia vakiotaajuuksia korkeammalle.

 

Hyvää

  • Tehokas ja hiljainen jäähdytysratkaisu
  • Kattavat ylikellotusominaisuudet
  • Suorituskyky ylikellotettuna

Huonoa

  • Vaatimaton suorituskykyparannus vakiokellotaajuuksilla

 

Sisältö

  1. Asus ROG Matrix GTX580 Platinum
  2. GPU Tweak -ohjelma ja ylikellotustestit
  3. Suorituskyky-, tehonkulutus-, lämpötila- ja melumittaukset
  4. Loppuyhteenveto