Uusimmat

Night Visions -vinkki 2: Kannibaalileffa We Are What We Are on sitä parempi, mitä vähemmän siitä tiedät

28.10.2013 12:20 Muropaketin toimitus

We Are What We Are

Night Visions Maximum Halloween 3013 järjestetään Helsingissä 30.10. – 3.11.2013. Esittelemme ennakkoon festivaalin ohjelmistosta viisi elokuvaa, joihin kannattaa kiinnittää huomiota – syystä tai toisesta. Toisena vuorossa on We Are What We Are.

We Are What We Are (2013) on erinomainen esimerkki elokuvasta, josta ennakkotiedot ja traileri tuhoavat helposti puolet ilosta. Tässä arviossa emme paljasta mitään, mikä pilaisi kokemuksen.

Kevään Night Visionsissa esitetty Maniac (2012) oli jo osoitus siitä, että uusintaversio voi olla alkuperäistä parempi. Meksikolaiseen Mä oon mikä oon (2010) perustuva We Are What We Are puolestaan näyttää, ettei alkuperäisleffan peittoamiseen tarvita edes valtavaa tyylimuutosta.

Stake Landin (2010) ohjanneen Jim Micklen uusintaversio on nimittäin lyhyesti sanottuna loistava. Parkerin arvoituksellisen perheen tarina kuvataan täydellisellä hallinnalla painostavaa ilmapiiriä taidokkaasti rakentaen. Electric Childrenissä (2012) vakuuttanut nuori Julia Garner on näyttelijöistä monipuolisin, vaikkei roolituksessa heikkoja lenkkejä olekaan. Aina intensiivinen Michael Parks (mm. Twin Peaks, Red State) tosin kaipaisi enemmän tekemistä lääkärin roolissaan.

Koska elokuva sinänsä on niin eheä ja osaavasti toteutettu, jää harmittamaan, ettei se juuri onnistu katsojaa yllättämään. Jos mahdollista, älä lue leffasta mitään, älä katso traileria ja tuki korvasi vierustovereiden höpinöiltä. Silloin elokuva on varmasti parhaimmillaan.

Suomalainen AJ Annila on tekemässä leffan esiosaa What We Were, mutta kun taustakertomus jo tässäkin elokuvassa käydään läpi, jää arvoitukseksi millaista tarinaa Annilan ohjaukseen suunnitellaan. Ja kaipaako näin yksinkertainen ja kokonainen tarina ylipäätään esi- tai jatko-osia?

We Are What We Are esitetään Night Visionsissa perjantaina 1.11. kello 19.00 sekä lauantaina 2.11. kello 17.00. Lue lisää festivaalin kotisivuilta.

Lue myös:

Night Visions -vinkki 1: Bubba Ho-Tep -ohjaajan John Dies at the End sopii lihahirviöiden, Sam Raimin ja lentävien viiksien ystäville

Teksti: Tuukka Hämäläinen

Muropaketin uusimmat