Uusimmat

Transformers: Tuhon aikakausi on tämän kesä… BOOM! RÄ-TÄ-TÄ-TÄ-TÄ! KA-BOOM!

26.06.2014 09:32 Aki Lehti

Transformers: Tuhon aikakausiEnsi-ilta: 27.6.2014
Alkuperäisnimi: Transformers: Age of Extinction
Ohjaaja: Michael Bay
Käsikirjoittaja: Ehren Kruger
Pääosissa: Mark Wahlberg, Nicola Peltz, Jack Reynor, Stanley Tucci, Kelsey Grammer, Peter Cullen, John Goodman, Ken Watanabe, Bingbing Li
Pituus: 165 minuuttia
Ikäraja: K12
Idea: Iso robotti, räjähdys, ”rakastan sinua”, räjähdys, takaa-ajo, ammuskelua, räjähdys, ”rakastan sinua”, taloja sortuu, isompi robotti, räjähdys, ammuskelua, takaa-ajo, dinosaurusrobotti ja räjähdys
Arvostelija: Aki Lehti

1/5 tai 5/5

Michael Bay on taas tehnyt ylipitkän lelumainoksen, ja se on parasta ikinä, jos tällaisesta touhusta tykkää.

Vanhassa leffateatterissa on rojua ja Mark Wahlberg. Hänen roolihahmonsa nimi on Cade Yeager, koska Transformers-elokuvassa roolihahmon nimi voi olla Cade Yeager. Mies, jonka nimi on Cade Yeager, on jonkin sortin keksijä. Hän ostaa teatterinpitäjältä puoliromun rekan.

Cade Yeagerilla ei mene hyvin. Velkaa on. Pankki meinaa viedä Yeagerin maatilan. Cade Yeagerilla on myös tytär. Tessa Yeager on 17 vuotta vanha. Hänellä on poikaystävä, josta isi ei tiedä, aivan liian lyhyet farkkusortsit, ruskettuneet pitkät jalat ja piukka pylly. Kun teinipojat näkevät sen pyllyn valkokankaalla, niin housuissa alkaa jöpöttää. Kyllä Michael Bay tietää. Hänelläkin jöpöttää. Wahlbergilla ei sentään jöpötä, onneksi. Hänhän esittää tytön ylisuojelevaa isää. Isää, joka rakastaa tytärtään ja haluaa suojella tätä. Sen tiedän, koska asia kerrotaan elokuvan aikana vähintään 10 kertaa. Elokuvan, joka kestää melkein kolme tuntia.

Cade Yeager fiksaa rekkaa, joka onkin Optimus Prime! Se on Autobotien, eli hyvisrobottien johtaja. Se on vähän mäsänä. Yht’äkkiä se ei enää olekaan mäsänä. CIA haluaa tuhota, vangita ja tappaa kaikki avaruudesta tulleet robotit. Olivat ne sitten Autoboteja tai Decepticoneja. Decepticonit ovat ilkeitä robotteja.

Transformers: Tuhon aikakausi

Hallituksen pyssymiehet hyökkäävät Cade Yeagerin maatilalle. He pakenevet Tessa Yeagerin poikaystävän avustuksella. Sen, josta isi ei tiedä. Isi on vihainen tyttärelleen. Yeager huutaa Yeagerille. Mutta rakastaa tätä. Koska kertoo sen taas. Se poikaystävä on muuten ammatiltaan rallikuski. Hyvä, koska karkuun pitää päästä ja lujaa. Autolla. Armeija on perässä. Ja paha robotti. Se on niitä Decepticoneja, nimeltään Galvatron. Galvatron oli ennen Megatron. Galvatronin on rakentanut mies nimeltään Joshua Joyce. Hän näyttää Steve Jobsilta ja osaa rakentaa Transformereita, eläviä robotteja. Joyce on sellainen hahmo elokuvassa, jolle on kirjoitettu tarina, kasvukertomus. Hänen hahmolleen siis tapahtuu jotain.

Muille hahmoille ei ole kirjoitettu tarinaa.

Cade Yeager suojelee tytärtään. Ja rakastaa häntä. Poikaystävä suojelee ja rakastaa. Tessa Yeagerilla on piukka pylly. Optimus Prime -robotilla on robottikavereita, niitä Autoboteja, Transformereita. Ne taistelevat Decepticonien kanssa, niiden pahojen robottien. Autobotit jeesaavat Cade Yeageria, tytärtä ja poikaystävää ja Cade Yeager, tytär ja poikaystävä jeesaavat niitä. Ammutaan paljon. Lyödään isolla miekalla. Tuhotaan pilvenpiirtäjiä. Räjäytetään auto. Räjäytetään talo. Räjäytetään robotti. Räjäytetään pommi. Räjäytetään ihan helvetin iso pommi. Räjäytetään mitä tahansa. Näytetään suurin räjähdys ikinä missään elokuvassa.

Transformers: Tuhon aikakausi

Ohjaaja Baylla jöpöttää taas. Hän tietää miten räjäytetään. Räjähtääkö hänellä housuissa kun räjähtää? Luultavasti.

Cade Yeager suojelee ja rakastaa tytärtään. He selviävät tukalasta tilanteesta. Robotit taistelevat ja kaikkialla räjähtelee. Elokuva on kestänyt vähän päälle tunnin. Räjähdys. Robotti. Rakkautta. Transformer, Yeager ja toinen Yeager. Se jolla on piukka pylly. Ja poikaystävä. On siellä muitakin ihmisiä. He tekevät jotain, kunnes taas räjähtää ja robotit taistelevat. Näytetään Hong Kong ja räjähdyksiä. Näytetään manner-Kiina ja räjähdyksiä. Tietysti, koska kiinalaiset ostavat pääsylippuja nähdäkseen robotteja ja räjähdyksiä. Kiinalaisilla on nykyään rahaa. Ainakin muutamalla kiinalaisella. Muutama kiinalainen on sama asia kuin monta monta miljoonaa ihmistä.

Nyt Optimus Prime -robotti ratsastaa Grimlock -robotilla. Se on dinosaurusrobotti, eli Dinobot. Se on hienon näköistä. Kuten myös muut robotit, pyssyt, taistelut, räjähdykset, räjähdykset ja räjähdykset. Hienoja ovat.

Cade Yeager, Tessa Yeager, poikaystävä ja ne jotkut muut tyypit ovat vähän tylsiä. Cade Yeager ja poikaystävä rakastavat ja suojelevat Tessa Yeageria, mutta kiinnostaako se ketään? Eipä juuri. He ovat näyttelijöitä. Keskinkertaisia tai huonoja näyttelijöitä. Se ei haittaa, sillä Tessa Yeagerilla on piukka pylly.

Transformers: Tuhon aikakausi

Kaksi tuntia ja 45 minuuttia on kulunut. Elokuva loppuu. Se tuottaa tekijöilleen taas satoja miljoonia dollareita. Parin vuoden päästä Michael Bay on tehnyt seuraavan Transformers -elokuvan. Michael Bay on nero. Seuraavassa elokuvassa on paljon räjähdyksiä. Ja nainen jolla on piukka pylly. Räjähdyksiä ja piukka pylly. Michael Baylla jöpöttää. Hän on nero. Hän ei tee elokuvia. Hän tekee helvetin pitkiä lelumainoksia.

Robotteja, räjähdyksiä ja piukka pylly. Nero.

PlusMiinusNolla:

+ ”Siistiä, robotteja!”
+ ”Mageeta, räjähdyksiä!”
+ ”No huh miten piukka pylly!”
– ”Voisko noi ihmiset häipyä tosta, haluun vain robotteja ja sen mimmin..”

Aki Lehti

”Olen Muropakettia vuodesta 2010 asti avustanut freelancetoimittaja, jonka ominta alaa on popkulttuuri – musiikki, elokuvat ja kirjallisuus. Muroon rustaan lähinnä elokuva- ja tv-arvosteluja sekä niihin liittyviä uutisia ja haastatteluja. Kirjoitan säännöllisesti myös Keskisuomalaiseen, Savon Sanomiin, Karjalaiseen ja Etelä-Suomen Sanomiin. Tekstejäni on julkaistu myös esimerkiksi Helsingin Sanomissa, HS Metrossa ja useissa asiakaslehdissä. Levyarvosteluja olen kirjoittanut reilun 20 vuoden aikana lähes 1500 kappaletta ja henkilöhaastatteluja myös melkein nelinumeroisen määrän. Lempparielokuvani ovat usein niitä, jotka eivät Suomessa pääse laajempaan levitykseen, eli leffafestarikama laidasta laitaan. Lähellä sydäntä ovat esimerkiksi amerikkalainen indie-elokuva ja korealaistuotannot. Vapaa-aikani kuluu elokuvien lisäksi musiikin, kirjojen ja sarjakuvien parissa kyynelehtiessä.”

Muropaketin uusimmat