UUSIMMAT

Arvostelu Sisarukset Grémillet 3: Lucillen aarre on upealta näyttävä sarjakuvamysteeri Atlantin rannalla

02.04.2023 10:30 Tatu Junni

Sisarukset Grémillet

Story House Egmontin viime vuonna käynnistämä Sisarukset Grémillet on ehtinyt jo kolmanteen osaansa. Ja hienoa että on!

Maaliskuun lopulla julkaistu Sisarukset Grémillet 3: Lucillen aarre (Les soeurs Grémillet 3 – Le trésor de Lucille) päästää Sarahin ja Cassiopéen jälkeen valokeilaan Kolmen sisaren kerhon nuorimman jäsenen. Tällä kertaa sisarukset ovat joutuneet viettämään leirilomaa sateiselle Atlantin rannalle. Homma ei jaksa Karibiasta haaveilevia tyttöjä juurikaan kiinnostaa, ja etenkin eläinrakas luonnonlapsi Lucille keskittyy mieluummin rannan ihmeisiin kuin merimiessolmuihin ja ryhmäaktiviteetteihin.

Sisarukset Grémillet

Sattuman kaupalla sisarukset osuvat leiripaikkansa läheiselle hautausmaalle ja saavat kuulla, että alueella on asunut liki sata vuotta sitten heidän omalaatuinen sukulaisensa, joka eli erakkona perin epäilyttävää elämää. Lucille, Sarah ja Cassiopée alkavat selvittää sukupuunsa juuria, ja päätyvät ennen pitkää aarrejahtiin ja selvittämään myös rannalle ajautuneen valaan mysteeriä. Kiperät pähkinät ja vaarallisetkin tilanteet seuraavat toisiaan, mutta lopussa aurinko paistaa ja merikin on tyyni.

Sisarukset Grémillet

Sisarukset Grémillet 3: Lucillen aarre on veistetty samasta puusta kuin kaksi edellistä albumia. Albumia ei siis voi kehua järin yllätykselliseksi eikä kaikkia Giovanni Di Gregorion kynäilemiä juonenkäänteitä järin uskottaviksi, mutta yhä edelleen Sisarukset Grémillet on lämminhenkistä ja sopivan kutkuttavaa luettavaa. Tälläkin kertaa sarjakuvassa suurimman vaikutuksen tekee Alessandro Barbuccin silmiä hivelevä kuvitus, jota pysähtyy väkisinkin ihailemaan kesken tarinan kiihkeämpienkin hetkien.

Sisarukset Grémillet

Sisarukset Grémillet 3: Lucillen salaisuus -albumia on suositeltu 9-14-vuotiaille lukijoille, mutta todistetusti se voi tuottaa iloa myös aikuislukijalle. 72-sivuinen ja kovakantinen albumi löytyy alan liikkeistä edullisimmillaan noin 20 eurolla, ja samassa hintaluokassa liikkuvat myös aikaisemmat Sisarukset Grémillet -albumit.

Vahva suositus koko trilogialle!

LUE MYÖS:

Sisarukset Grémillet 2: Cassiopéen ihastus on laatusarjakuvaa kaiken ikäisille

Sisarukset Grémillet 1: Sarahin uni on jännittävä sarjakuvaseikkailu täynnä valomeduusoja ja lasipalatseja

Sisarukset Grémillet

Muropaketin uusimmat