UUSIMMAT

Arvostelu The Terminal List on tappavan tylsä jännityssarja, jonka pääosaan Chris Pratt oli täysin väärä valinta

30.06.2022 12:00 Helinä Laajalahti

Amazon Prime Videon julkaisema, Chris Prattin tähdittämä ja tuottama, tappavan tylsä jännityssarja The Terminal List pohjautuu Jack Carrin bestselleriin.

Kirjailija Jack Carr on entinen Navy SEAL -sotilas, joka on tähän mennessä kirjoittanut viisi romaania. Niissä seikkailee sotilas nimeltä James Reece, jota The Terminal List -sarjassa esittää Guardians of the Galaxy– ja Jurassic World -elokuvistakin tuttu Chris Pratt. Niin Carr kuin myös Pratt toimivat Amazon Prime Videon julkaiseman sarjan vastaavina tuottajina.

Kahdeksanosaisen The Terminal List -sarjan ensimmäisen jakson on ohjannut toimintaelokuvistaan tuttu Antoine Fuqua (Training Day, The Equalizer, Olympus Has Fallen, Southpaw). Ykkösjakso lähtee käyntiin räjähtävän elokuvallisesti toimintakohtauksella, missä Navy SEAL -joukot saavat vastaansa joukon pahiksia vettä täynnä olevassa luolastossa.

Tuo elokuvallisuus saattaisi toimia elokuvateatterin suurella valkokankaalla, mutta omassa kotiteatterissa kuva jää niin pimeäksi, ettei siitä edes tahdo erottaa kuka on kuka. Kaikki hahmot myös “mutisevat partaansa” niin epäselvästi, ettei dialogista tahdo saada ilman minkään valtakunnan tekstistystä mitään tolkkua. Tai sitten nämä epäkohdat johtuvat arvostelua varten saatujen ennakkojaksojen laadusta.

The Terminal List / Chris Pratt, Taylor Kitsch

Teknisen epäselvyyden lisäksi sarjan alku on niin puuduttavan tylsä, että sen parissa meinaa nukahtaa. Ja tämä siis huolimatta siitä, että sarja alkaa erittäin intensiiviseksi tarkoitetulla toimintakohtauksella.

The Terminal List kertoo Prattin esittämästä Reecestä, jonka Navy SEAL -ryhmä joutuu väijytetyksi salaisen tehtävän aikana ja tilanteessa loukkaantuneen Reecen muisti ei kotiin palattua toimi täydellisesti. Mies joutuu kamppailemaan hataran muistinsa lisäksi kalvavan epäilyksen kanssa, että hänet halutaan vaientaa. Pian vaaraan joutuu myös Reecen lähipiiri, eikä hän enää voi varmasti luottaa keneenkään.

Sarjan on luonut Carrin romaanin pohjalta David DiGilio, jonka kynästä on aiemmin lähtenyt muun muassa Paul Walkerin tähdittämä Disney-seikkailu Eight Below sekä rikossarja Traveler.

The Terminal List / Chris Pratt

Salaliittoteorioineen ja tappolistoineen sinänsä pätevän kuuloinen toimintasarja on lopulta suorastaan tappavan tylsä. Sen juonenkäänteet ovat masentavan ennalta-arvattavia ja pääpahiksenkin arvaa saman tien. Mitään yllättävää The Terminal List ei siis onnistu tarjoamaan, mutta myöskään sen toimintakohtaukset eivät säväytä.

Kahdeksan jakson mittaiseksi venytettynä Carrin toimintaromaani ei jaksa pitää otteessaan vaan tuloksena on yksitoikkoinen ja itsensä aivan liian vakavasti ottava toimintajännäri. Josta siis puuttuu suurimmaksi osaksi se jännityskin.

The Terminal Listin sijaan suosittelemmekin katsomaan toisen, vastaavaa katsojakuntaa kosiskelevan Amazon-sarjan Reacher.

The Terminal List / Taylor Kitsch

Pahinta sarjassa on sen pääosaa esittävä Pratt, joka on roolissaan ilmeetön ja karismaton pökkelö, josta ei saa mitään otetta.

Komediallisemmista rooleista tuttu Pratt ei kertakaikkiaan ole uskottava draamaroolissa, jossahahmoon tulisi ammentaa edes jonkinlaista tunnetta. Edes sisimmässä leiskuvaa vihaa tai kaunaa. Mutta ei. Prattin Reece jatkaa traagistenkin tapahtumien jälkeen matkaa ilmeettömänä ja äänessään näyttelijälle tuttu virne, joka ei toimi kovanaamaisena esitellyn hahmon kohdalla.

Muissa rooleissa nähdään muun muassa Taylor Kitsch, Riley Keough, Jeanne Tripplehorn, Constace Wu, Jai Courtney ja Prattin lanko Patrick Schwarzenegger.

The Terminal Listin kaikki kahdeksan jaksoa julkaistaan Amazon Prime Videossa 1. heinäkuuta.

Muropaketin uusimmat