Ant-Manin käsikirjoittaja selitti, miksi ohjaaja Edgar Wright jätti Marvel-elokuvan vuosien työn jälkeen

30.01.2023 19:30 Muropaketin toimitus

Ant-Man-elokuvan ohjaajaksi oli alun perin kiinnitetty Edgar Wright. Lopulta pestin otti vastaan Peyton Reed, joka on ohjannut kaikki kolme Ant-Man-elokuvaa.

Marvel Studiosin Ant-Man-elokuvat voisivat olla jokseenkin eri näköisiä, mikäli ohjaajana olisi pysynyt Cornetto-trilogiastaankin tuttu Edgar Wright. Wright oli kiinnitettynä ohjaajaksi lähes vuosikymmenen ajan ja hän työsti elokuvan ideaa yhdessä käsikirjoittaja Joe Cornishin kanssa.

Wright kuitenkin jätti projektin luoviin erimielisyyksiin vedoten. Cornish jäi käsikirjoittajaksi. The Playlistin haastattelussa Cornish kertoo taustoja sille, mikä johti Wrightin lähtöön.

“Kun Edgar ja minä tapasimme Marvelin tyypit ensimmäisen kerran, heidän toimistonsa oli BMW:n showroomin yläpuolella Beverly Hillsissä. Se oli Ang Leen Hulkin aikoihin, eikä Jon Favreau ollut vielä aloittanut Iron Manin tekoa. Supersankarielokuvat eivät olleet tuolloin vielä iso juttu”, Cornish kertoo.

“Teimme töitä Ant-Manin parissa noin kahdeksan vuoden ajan. Ja sinä aikana maailma muuttui täysin, teknologia muuttui täysin. Katsojat rakastuivat supersankarielokuviin.”

“Marvel ei halunnut sellaista käsikirjoitettua elokuvaa, minkä Edgar ja minä olisimme halunneet tehdä, koska heillä oli nyt varsinainen jättiläinen käsissään. Heidän tuli integroida kaikki elokuvat keskenään. Edgar on auteur. Edgar Wright tekee Edgar Wright -elokuvia. Lopulta luulen, että se oli se syy, miksi se ei toteutunut.”

Hänen mukaansa lopullisessa Peyton Reedin ohjaamassa Ant-Manissa on kuitenkin paljon samaa kuin heidän alun perin suunnittelemassaan elokuvassa. Esimerkiksi näyttelijäkaarti on Wrightin valitsema ja monet suunnitelmat ovat samoja.

Kolmas Ant-Man-elokuva, Ant-Man and the Wasp: Quantumania saa Suomessa ensi-iltansa 15. helmikuuta.