Avatar-elokuvat eivät tehneet Sam Worthingtonista supertähteä – eilen näyttelijältä ilmestyi Suomessa elokuva, josta kukaan ei ole edes kuullut

07.02.2023 09:32 Muropaketin toimitus

Transfusion

Avatar-elokuvat lukeutuvat planeettamme suosituimpiin viihdetuotoksiin, mutta Jake Sullya esittävän Sam Worthingtonin uralla se ei juuri näy.

Vuoden 2009 Avatar-elokuvan jälkeen Sam Worthington on saanut varmasti roolin jos toisenkin Avatarin kautta, mutta Hollywoodin ykköseliittiin ei näyttelijällä ole ollut asiaa. Tämän viikon tilanne havainnollistaa asiaa hyvin: vaikka Avatar: The Way of Water on kerännyt jo yli kahden miljardin lipunmyynnin, julkaistiin Worthingtonin toinen tuore elokuva Suomessa vähin äänin suoraan digitaalisena myyntiversiona maanantaina 6. helmikuuta.

Kyseessä on pienen budjetin toimintatrilleri Transfusion (2023), josta aniharva on koskaan edes kuullut.

Näyttelijänä paremmin tunnetun Matt Nablen esikoisohjauksessa ”entinen erikoisjoukkojen sotilas Ryan yrittää paikata välinsä poikaansa Billyyn perhetragedian kosketettua heitä molempia. Billy on karkuteillä ja vaihtaa jatkuvasti paikkaa kaupungista toiseen, ja isän on pantava ainutlaatuiset taitonsa peliin soluttautuakseen rikolliseen alamaailmaan ja turvatakseen poikansa tulevaisuuden.”

Kuulostaa geneeriseltä, eikä Transfusion olekaan juuri kehuja kerännyt. IMDb:ssa elokuvan arvosana on tällä hetkellä 5,2/10. Vastaavia pikkupätkiä Worthingtonilta löytyy jo useita. Vuodelle 2024 aikataulutettu Avatar 3 pitää kuitenkin huolen siitä, että ura ei ole jatkossakaan ihan pelkkiä Hollywoodin pohjamutien kyntämistä.