Uusimmat

Branin näyttelijä paljasti, miten Game of Thrones sai vaikutteita Watchmen-sarjakuvasta

01.09.2017 08:06 Muropaketin toimitus

Game of Thronesissa Bran Starkia eli nykyään Kolmisilmäistä korppia esittävä Isaac Hempstead Wright rakensi hahmonsa osittain Alan Mooren ja Dave Gibbonsin sarjakuvaklassikon pohjalta.

Varoitus: pieniä spoilereita.

HBO:n hittisarjan seitsemännellä tuotantokaudella selvisi, että Bran pystyy nykyään näkemään sekä menneeseen että nykyisyyteen, ehkä osin myös tulevaisuuteen. Hän pystyy siis tarkastelemaan koko maailmaa samanaikaisesti, vaikka olisi itse missä. Tämä kyky on etäännyttänyt Branin muusta ihmiskunnasta, jopa omasta perheestään.

Bran on läsnä, mutta samalla poissa.

Vulture-sivuston haastattelussa Isaac Hempstead Wright on kertonut, miten Watchmen-sarjakuvan Doctor Manhattan toimi hänen innoittajanaan ”uutta Brania” esittäessä.

”Branin esittäminen oli todella haastavaa. Tapasin Game of Thronesista vastaavia David Benioffia ja Dan Weissia ennen kuvausten aloittamista. He suosittelivat tutustumaan Doctor Manhattaniin Watchmen-sarjakuvasta. Bran pohjautuu osittain häneen. Manhattan elää monessa ajassa samanaikaisesti, tietää eri asioita ja on tavallaan tunteeton kivi eri aikavirtojen ja universumin historian keskellä. Halusimme mukaan samaa, mutta emme silti halunneet Branista tylsää, monotonista hahmoa”, Wright kertasi.

Isaac Hempstead Wrightin mukaan Branin rakentamisessa oli tärkeää myös se, että mukana on myös alkuperäistä Ned Starkin poikaa. Näyttelijän mukaan Bran / Kolmisilmäinen korppi on kuin ensimmäinen kyborgi, ”supertietokoneen ja ihmisaivojen yhdistelmä”.

Game of Thronesin kahdeksas ja viimeinen tuotantokausi julkaistaan joko vuonna 2018 tai 2019.

Watchmen-sarjakuvien lisäksi Doctor Manhattan on tuttu myös vuonna 2009 ilmestyneestä Watchmen-elokuvasta. Hahmoa näytteli Billy Crudup.