Uusimmat

Disney antaa potkut jopa 7000 työntekijälle – ja se on vasta alkua

28.03.2023 18:00 Muropaketin toimitus

Disney-pomo Bob Igerin mukaan viihdefirmalla “virtaviivaistetaan toimintaa”. Tämä tarkoittaa myös potkuja työntekijöille.

Disneyllä tapahtuu nyt suuria muutoksia, mikä tarkoittaa muun muassa menojen karsimista. Käytännössä tämä tarkoittaa tietenkin potkuja työntekijöille.

Variety uutisoi, että Disney on aloittanut mittavat irtisanomiset tällä viikolla. Potkut on saamassa jopa 7000 Disneyn työntekijää läpi koko firman. Ainoastaan teemapuistojen työntekijät ovat suhteellisen turvassa, sillä koronatauon jälkeen teemapuistojen elävöittäminen on Disneyllä keskeisessä roolissa.

Toimitusjohtaja Bob Igerin mukaan irtisanomisia hoidetaan pitkin kevättä ja alkukesää. Niille, jotka saavat jäädä työpaikkaansa, Iger lupailee lisämuutoksia tulevaisuudessa.

Muutokset oletettavasti liittyvät muun muassa siihen, että Disney on ilmoittanut hiljentävänsä Marvel- ja Star Wars -seikkailuiden julkaisutahtia.

Viime syksyn tiedon mukaan Disneyllä työskentelee maailmanlaajuisesti noin 220 000 henkilöä, joista noin 166 000 Yhdysvalloissa.