Ensi maanantaina voit katsoa kotona yhden vuoden 2019 hulluimmista, mutta myös parhaista elokuvista – ”Ihanan mielipuolista katsottavaa”, ylisti kriitikkomme

28.05.2020 08:22 | Muropaketin toimitus

The Witch -ohjaaja Robert Eggersin erinomaisen The Lighthouse -elokuvan voi katsoa kotisohvalla istuen kesäkuussa.

Robert Pattinsonin ja Willem Dafoen tähdittämän The Lighthousen digiversio saapuu saataville ensi maanantaina eli 1.6.2020.

Blu-ray ja dvd seuraavat vain viikkoa myöhemmin, maanantaina 8.6.2020.

Muropaketin arvion The Lighthousesta voit lukea täältä:

The Witch -ohjaajan mestarillinen The Lighthouse -kauhusekoilu todistaa Robert ”Twilight” Pattinsonin olevan yksi sukupolvensa parhaista näyttelijöistä

Useampi kollega kertoi kokeneensa elokuvan vaikeatajuiseksi tai jopa sen menneen heiltä yli hilseen. Kukin tavallaan, mutta itse en pitänyt teosta mitäänkään hankalana, ellei verrokiksi ota jotain aivotonta blockbusteria. Onhan tässä art house -elementtejä mukana, mutta kovin kovin kaukana ollaan puhtaasta taide-elokuvasta. Koko paketti on puhdasta tunnetta ja fiilistä, jonka kyytiin täytyy vain uskaltautua. Paikoin leffa on mukavan hidastempoinen, mutta silti juuri sopivasti rytmitetty, eikä se laahaa lainkaan.

Kaikkien kehujen jälkeen on pakko vielä mainita kuinka hienolta 35 millimetrin fimille kuvattu elokuva näyttää. Mustavalkoinen teos onnistuu imaisemaan katsojan täysin mukaansa päähenkilöjen kuumehoureita muistuttavaan kirjaimelliseen delirium tremensiin. Juoppohullujen ja vainoharhaisten paskanpuhujien, tarinankertojien ja patologisten valehtelijoiden kertomukset toisilleen ja katsojille ovat yht’aikaa sekä innostavia että mukavan häiritseviä.

The Lighthouse on paljon velkaa teatterille, mutta vain elokuvana se voi olla näin ihanan mielipuolinen. Kyseessä on yksi vuoden upeimmista teoksista.”