Hugh Jackmanille tarjottiin James Bondin roolia – kieltäytyi kahdesta syystä

07.12.2017 08:28 | Muropaketin toimitus

Logan

Hugh Jackman on muistellut tuoreessa haastattelussaan uraansa, ja kerrannut 2000-luvun alkupuolenkin tapahtumia. Tuolloin miehelle tarjoutui tilaisuus periä James Bondin rooli Pierce Brosnanilta, mutta aussinäyttelijä kieltäytyi kunniasta.

Ensimmäinen X-Men-elokuva (2000) teki Wolverinea esittäneestä Hugh Jacmanista yhdessä yössä kansainvälisesti tunnetun tähden. Sen myötä hän kiinnitti myös Bond-elokuvien tuottajien huomion. Seurauksena oli tarjous astua salaisen agentin kenkiin roolista luopuvan Pierce Brosnanin jälkeen.

Jackmanilla oli kuitenkin hyvä syy kieltäytyä kunniasta – tai oikeastaan kaksikin.

Variety-lehden tuoreessa haastattelussa X-Men-tähti kertaa 15 vuoden takaisia tapahtumia:

”Olin juuri aikeissa tehdä X-Men 2:n [2003], kun agenttini kysyi, kiinnostaisiko minua tehdä Bond. Niihin aikoihin noiden elokuvien käsikirjoitukset olivat aivan yliampuvia ja hulluja, itse olisin halunnut niistä rosoisempia ja realistisempia. Minulle sanottiin, että asia ei minulle kuulu, nyt vaan nimi paperiin. Olin myös huolissani siitä, miten aikani riittäisi sekä Bond- että X-Men -elokuvien tekemiseen”.

Loppujen lopuksi Bondin rooli meni Daniel Craigille, jonka tähdittämä Casino Royale (2006) edusti Hugh Jackmanin peräänkuuluttamaa realistisempaa tyyliä. Jackmanin seuraava elokuva on musikaalidraama The Greatest Showman, joka saa ensi-iltansa tammikuussa 2018. X-Men-elokuvista ja Wolverinen roolista Hugh Jackman luopui tänä vuonna Loganin myötä.