Uusimmat

Jasper Pääkkösen Dark Tower lakkautettiin ennenaikaisesti, mutta nyt Stephen King -sarja on taas tekeillä

09.12.2022 19:00 Muropaketin toimitus

Dark Tower -sarjan ottavat nyt käsittelyynsä Mike Flanagan ja Trevor Macy.

Amazon Studios ennätti suunnitella Stephen Kingin romaaneihin pohjautuvaa The Dark Tower -sarjaa jo pilottijaksoon saakka. Jasper Pääkkösen oli tarkoitus esittää sarjassa keskeisessä roolissa Miestä mustissa, mutta pari vuotta sitten Amazon ilmoittikin yllättäen vetäytyvänsä projektista.

Nyt The Haunting of the Hill House- ja Midnight Mass -sarjojen luoja Mike Flanagan ja hänen tuottajakumppaninsa Trevor Macy ovat hankkineet oikeudet The Dark Toweriin. Asiasta uutisoi Deadline.

Mielenkiintoisen asiasta tekee se, että aiemmin Netflixin kanssa työskennelleet Flanagan ja Macy ovat juuri allekirjoittaneet yleissopimuksen Amazonin kanssa. Tämä sopimus ei kuitenkaan kata Dark Toweria, vaan se on jätetty sopimuksen ulkopuolelle niin, että tuottajat voivat kaupitella sitä myös toisaalle.

Tämä ei silti sulje pois sitä mahdollisuutta, etteikö Amazon sittenkin voisi ottaa Dark Toweria myös omaan ohjelmistoonsa.

“Hankimme oikeudet Dark Toweriin ennen sopimustamme Amazonin kanssa. Mikäli tiedät mitään minusta, Dark Tower on ollut koko elämäni ajan minulle projektina kuin Graalin malja. Jätimme itse asiassa nuo oikeudet pois sopimuksestamme Amazonin kanssa, mutta tämä ei silti tarkoita sitä, etteivätkö he voisi tai saisi ottaa tuota projektia jossakin vaiheessa – kaikki on auki”, Flanagan kertoo.

Kingin kanssa jo keskustellut Flanagan kertoo kirjoittaneensa Dark Towerille jo pilottijakson ja suunnittelevansa sarjasta viiden tuotantokauden pituista. Mikäli suunnitelmat pitävät, sarjan päätteeksi tulossa olisi vielä kaksi aiheeseen liittyvää elokuvaa.