Uusimmat

Jasper Pääkkösen Omerta 6/12 saapuu elokuvateattereihin kohun saattelemana – ”Olen tehnyt virheitä”, myönsi lähtöpassit saanut ohjaaja

16.11.2021 13:01 Muropaketin toimitus

Viime päivinä on puhuttu niin paljon Omerta 6/12 -toimintatrillerin kulissien tapahtumista, että itse elokuva on jäänyt sivuosaan.

Suomen Kuvalehti uutisoi viime viikolla Omerta 6/12:n kuvausten ongelmista ja vaaratilanteista, ja aihetta sai kommentoida myös näyttelijä Jasper Pääkkönen haastattelussaan – tosin Pääkkönen jätti lähinnä kommentoimatta aihetta.

Alkujaan Antti J. Jokisen piti ohjata Omerta 6/12, mutta alkuperäinen ohjaaja jäi ensin taka-alalle ”terveyssyiden” takia, ja avuksi palkattiin Aku Louhimies. Seuraavaksi ilmoitettiin, että Jokinen on jättänyt projektin ja Louhimies ohjaa Omerta 6/12:n.

Tällä viikolla kohu Omerta 6/12:n ympärillä kasvoi entisestään, kun Ilta-Sanomat kertoi lisää elokuvan tekemisen kaaoksesta:

Sisäpiirin rajut väitteet: Antti J. Jokisen toiminta ajoi Remes-jättituotannon katastrofiin –  lopulta turvamies joutui estämään ohjaajan pääsyn oman elokuvansa kuvauksiin

Jokinen ei halunnut aluksi kommentoida IS:n uutista, mutta antoi lopulta seuraavan lausunnon:

”Sairastuin vuonna 2020 vakavaan työuupumukseen. Olen tehnyt virheitä ja on tapahtunut ylilyöntejä, joista olen erittäin pahoillani. Olen hakenut ja saanut apua ja paranemassa”.

Aiheesta voi lukea lisää täältä:

Antti J. Jokinen kommentoi Omerta-kohua: ”Olen tehnyt virheitä”

Elokuvaharrastajia tietenkin kiinnostaa nyt, onko Omerta 6/12 elokuvana samanlainen sotku kuin tekoprosessinsa. Muropaketin kriitikon arvio julkaistaan huomenna, ja perjantaina elokuvan voi mennä kukin katsomaan ihan itse.