Jatko-osia tuskin tehdään: Uudelle Terminator-elokuvalle povataan nyt jopa 120 miljoonan dollarin tappioita

06.11.2019 14:10 | Muropaketin toimitus | 2

Terminator: Dark Fate saattaa olla viimeinen naula jo vuosia kituneen elokuvasarjan arkkuun.

Kaksi ensimmäistä Terminator-elokuvaa (1984, 1991) ovat yhä kiiteltyjä klassikoita, mutta kaikki Tuomion päivän jälkeen ilmestyneet jatko-osat ovat keränneet koko ajan yhä kalseampia arvioita. Jotkut toivoivat James Cameronin paluun elokuvasarjan pariin nostavan Terminatorin siitä suosta, johon vuoden 2015 Genisys leffasarjan upotti, mutta turhaan.

Vaikka Terminator: Dark Fate keräsi parempia arvioita kuin pari edellistä elokuvaa, on suuren yleisön mielenkiinto selvästi lopahtanut.

The Hollywood Reporterin mukaan Terminator: Dark Fate saattaa kerätä jopa yli 120 miljoonan dollarin tappiot. Mikäli näin tosiaan käy, on hyvin vaikea nähdä että Terminator-elokuvia tehtäisiin enää lisää. Kaikki on toki mahdollista tulevaisuudessa, koska Hollywood elää vanhojen ideoiden kierrättämisestä, mutta turvallinen veikkaus on, että Linda Hamiltonin ja Arnold Schwarzeneggerin osalta Terminator-elokuvat on nyt tehty.

Tällä hetkellä Terminator: Dark Faten potti on maailmanlaajuisesti 125 miljoonaa dollaria. Elokuvan tekemiseen paloi 185-196 dollaria ja markkinointikustannukset päälle.

Keskustelu

Itseänikin alkoi jurppia tuo loputon aikakikkailu ja selvästikin piti vain keksiä väkisin jotain, joka voisi olla jossain määrin omaperäistä. Miksei vaikka näytettäisi vaihteeksi kapinallisten epätoivoista taistelua dystopisessa, ydintuhonjälkeisessä helvetissä? Olemme nähneet tähän saakka vain Tuomiopäivää edeltäviä pelleilyjä vaikka elokuvissa olisi tilaa nähdä muutakin.

Minua ärsyttää ne nano-terminaattorit. Terminatorin tekijöiden pitäisi palata ensimmäisen elokuvan ilmapiiriin, jossa terminaattorit on ihmisen näköisiä, mutta sisällä on metallinen robotti. Ja tietysti terminaattorin pitäisi olla K18-tasoa.

Muropaketin uusimmat