Jim Carreyn vuoden 2004 elokuva nyt vihdoinkin Suomessa suoratoistona – Tummanpuhuva seikkailu on saattanut jo monilta unohtua

28.06.2021 12:45 Muropaketin toimitus

Jim Carreyn hittikomedioiden varjoon jäänyt Surkeiden sattumusten sarja on nyt katsottavissa suoratoistona Suomessakin, kun elokuva lisättiin Elisa Viihde Viaplayn valikoimaan maanantaiaamuna.

Lemony Snicketin surkeiden sattumusten sarja (Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events) pohjautuu Netflixistä tutun Surkeiden sattumusten sarja -sarjan tavoin Daniel Handlerin nuortenkirjasarjaan.

Vuonna 2004 valmistuneen elokuvan juonikuvaus kuuluu seuraavasti:

Sitruunaruu Snicket kertoo Bauedelairen, kolmen nuoren orvon, Violetin, Klausin ja Sunnyn, jotka ottavat uuden kodin etsiessään ryhmä outoja sukulaisia ja muita ihmisiä, mukaan lukien Lemony Snicket, joka kertoo tarinan, ja alkaa taitava ja pelkuri kreivi Olaf, joka haluaa viedä perintönsä pois. Violetti on vanhin, 14-vuotias, ja on rohkein kolmesta. Keskimmäinen lapsi on ainoa 12-vuotias poika, joka on erittäin älykäs ja sanojen pakkomielle, ja nuorin aurinkoinen puhuu kieltä, jonka vain hänen sisaruksensa ymmärtävät ja jolla on taipumus purra.

Lemony Snicketin surkeiden sattumusten sarjan on ohjannut Brad Silberling. Jim Carreyn lisäksi elokuvaa tähdittävät Emily Browning, Liam Aiken, Mery Streep ja Jude Law.