Kesän 2014 huippuleffa saamassa jatkoa – Tom Cruise ei tosin vielä tiedä, suostuuko rooliinsa enää

04.03.2019 06:29 | Muropaketin toimitus

Kesällä 2014 ensi-iltansa saanut Edge of Tomorrow oli piristävä elokuva. Se edusti 2010-luvun parasta valtavirtascifiä ja oli siinä ohessa yksi Tom Cruisen uran parhaista elokuvista. Nyt tekeillä on vihdoinkin jatko-osa, jota onkin jo saatu odottaa tarpeeksi pitkään.

Deadline-sivuston mukaan Warner Bros. Pictures on siirtänyt Edge of Tomorrow’n parkkipaikalta ohituskaistalle. Matthew Robinson työstää parhaillaan jatko-osan käsikirjoitusta. Alkuperäisestä elokuvasta tuttu Doug Liman halutaan takaisin ohjaajaksi, ja Tom Cruise ja Emily Blunt palaamaan rooleihinsa.

Liman on jo valmis hommiin, mutta sekä Cruise että Blunt haluavat nähdä millainen valmis käsikirjoitus on, ennen kuin he suostuvat mukaan jatko-osaan.

178 miljoonan tuotantobudjetilla tehty Edge of Tomorrow keräsi maailmanlaajuisesti reilun 370 miljoonan dollarin lipunmyynnin. Sen virallinen juonikuvaus kuuluu seuraavasti:

”EDGE OF TOMORROW sijoittuu lähitulevaisuuteen, jossa avaruusolennot ovat tehneet Maahan rajun hyökkäyksen, jota maailman mitkään sotavoimat eivät voi pysäyttää. Everstiluutnantti Bill Cage (Cruise) on upseeri, joka ei ole koskaan ollut mukana taistelussa, mutta silti hänet lähetetään tylysti suorittamaan hengenvaarallista tehtävää. Cage saa pian surmansa, mutta huomaa olevansa eräänlaisessa selittämättömässä aikaluupissa, joka pakottaa hänet elämään tuon armottoman taistelun ja kuoleman yhä uudestaan… ja uudestaan. Taistelu taistelulta Cage pystyy kuitenkin kasvattamaan taitojaan yhdessä erikoisjoukkojen sotilaan Rita Vrataskin (Blunt) kanssa. Niinpä Cagen ja Ritan käydessä taistoon kerta toisensa jälkeen, he etenevät vääjäämättä lähemmäs vihollisen kukistamista.”