Korona pilasi kotimaisen scifi-elokuvan ensi-illan – Veden vartija julkaistaan vasta syksyllä

26.01.2022 10:38 Muropaketin toimitus

Veden vartija

Nyt pännii: Emmi Itärannan Teemestarin kirja -romaaniin pohjautuvan Veden vartijan ensi-iltaa on jouduttu siirtämään kuukausilla eteenpäin.

B-Plan Distribution siirtää Saara Saarelan ohjaaman Veden vartija -elokuvan ensi-illan maaliskuulta ensi syksyyn koronarajoituksista johtuvan epävarmuuden takia.

”Päätöstä suurelokuvan ensi-illan siirtämisestä ei tehdä kevyin perustein. Näin epävarmassa tilanteessa emme kuitenkaan näe muuta vaihtoehtoa kuin siirtää elokuvan odotettu ensi-ilta reilusti eteenpäin, ensi syksyyn. Uskomme ja toivomme, että syksyyn mennessä niin pandemiasta kuin kohtuuttomasti ja mielivaltaisesti kohdennetuista rajoituksista olisi jo päästy eteenpäin”, tuottajat Misha Jaari ja Mark Lwoff tuotantoyhtiö Bufosta toteavat.

Syksyn tarkka ensi-iltapäivä selviää myöhemmin.

Saara Saarelan ohjaaman ja Ilja Rautsin käsikirjoittaman Veden vartijan juonikuvaus kuuluu seuraavasti:

Kuivuuden keskellä elävän kylän uusi teemestari Noria (Saga Sarkola) perii tiedon salaisesta vesilähteestä. Ystävänsä Sanjan (Mimosa Willamo) kanssa hän päättää selvittää, salaako vallassa oleva sotilashallitus kansalta enemmänkin vesivaroja – onko maailma vielä mahdollista pelastaa kuivuudelta? Pitkälle tulevaisuuteen sijoittuva eeppinen draama perustuu Emmi Itärannan menestyksekkääseen Teemestarin kirja -romaaniin (2012).