Kuva: On se vaan hienoa nähdä Dome Karukosken nimi J.R.R. Tolkienista kertovan jättielokuvan julisteessa

26.03.2019 08:22 | Muropaketin toimitus

Dome Karukosken ohjaamasta J.R.R. Tolkien -elämänkertaelokuvasta on julkaistu uusi suomalaisjuliste.

Tolkien-elokuvan kansainvälisissä julisteissa ei ohjaajaa sangen ymmärrettävästi ole nostettu esille – onhan kyseessä esimerkiksi jenkkien näkökulmasta vasta nouseva nimi. Suomessa Dome Karukoski on kuitenkin jo konkari, jonka nimellä houkutellaan katsojia elokuvateattereihin, oli elokuvan aihe mikä tahansa. Niinpä Karukoski on saanut nimensä täysin perustellusti Tolkienin uuteen suomalaisjulisteeseen.

Toukokuun 3. päivä ensi-iltansa saava Tolkien kertoo ”maailmankuulun kirjailijan nuoruusvuosista – ajasta, jolloin hän löytää ystäviä, rohkeutta ja innoitusta samanmielisten koulutovereiden keskuudesta. Veljeys vahvistuu heidän aikuistuessaan ja selvitessään yhdessä rakkaudesta ja menetyksistä. Matkaan mahtuu myös Tolkienin myrskyisä seurustelu Edith Brattin kanssa. Kun ensimmäisen maailmansota syttyy, ystäväpiiri uhkaa hajota. Kaikki Tolkienin kokema inspiroi häntä myöhemmin kirjoittamaan maailmankuulut tarinansa.”

Tolkienia esittää Karukosken elokuvassa Nicholas Hoult (uusimmat X-Men-elokuvat, Mad Max: Fury Road). Muissa avainrooleissa nähdään Lily Collins, Colm Meaney ja Derek Jacobi.

Alla uusi Tolkien-juliste ja sen alla vielä elokuvan traileri.