Maailman paras elokuva tehdään uudelleen – Robert Downey Jr. ehdolla pääosaan

24.03.2023 09:28 Muropaketin toimitus
Robert Downey Jr. elokuvassa Dolittle (2020)

Robert Downey Jr. elokuvassa Dolittle (2020)

Mikään ei ole pyhää. Vuonna 2012 maailman parhaaksi elokuvaksi brittilehti Sight & Soundin äänestyksessä valittu Vertigo – punainen kyynel aiotaan tehdä uudelleen.

Deadline on uutisoinut, miten See- ja Peaky Blinders -sarjoista tuttu Steven Knight on kirjoittamassa uutta versiota Alfred Hitchcockin Vertigo-elokuvasta (1958). Alustavien tietojen mukaan Robert Downey Jr. esittää uudessa elokuvassa traumatisoitunutta poliisia. Alkuperäisessä Vertigossa roolissa nähtiin tunnetusti James Stewart.

Jos aivan tarkkoja ollaan, ei Vertigo ole enää Sight & Soundin mukaan maailman paras elokuva. 10 vuoden välein järjestettävän äänestyksen voitti viime vuonna Jeanne Dielman (1975), joka keräsi Suomessa kuuluisasti vain kaksi katsojaa julkaisuviikollaan:

Maailman paras elokuva sai vain kaksi katsojaa Suomen elokuvateattereissa

Vertigon voi vuokrata ja ostaa Suomessa digitaalisesti, halvimmillaan parilla eurolla, mutta kuukausimaksullisista suoratoistopalveluista elokuvaa ei löydy.

”Alfred Hitchcockin tuotannon ja elokuvahistorian parhaimpien elokuvien joukkoon nostettu kohtalonomainen jännityselokuva yksityisetsivästä, joka rakastuu varjostamaansa naiseen. James Stewart näyttelee San Franciscoon sijoittuvassa tarinassa korkean paikan kammosta kärsivä etsivää, jonka ystävä palkkaa vakoilemaan itsetuhoista vaimoaan. Kun Stewart pelastaa naisen hukuttautumasta lahteen, hän huomaa, että hänellä on pakkomielle levottomaan ja kauniiseen naiseen.”