Uusimmat

Miksi juuri suomalaisbändi Apocalyptica soi Netflixin hittisarjassa? ”Tim Burton vaati, että se kappale pysyy Wednesdayssa”

19.12.2022 07:26 Muropaketin toimitus

Wednesdayn suomalaiskatsojat saivat hieraista korviaan, kun Netflixin uusimmassa hittisarjassa soi kotimainen Apocalyptica.

Apocalyptican vuoden 1998 versio Metallican kuuluisasta Nothing Else Mattersista soi Wednesday-sarjan kolmannessa jaksossa Friend or Woe.

Nyt Wednesdayn leikkaaja Jay Prychidny on paljastanut, miten Apocalyptica oikein päätyi mukaan Wednesday-sarjaan.

Kaikki oli kiinni kahdesta asiasta: sattumasta ja Tim Burtonista.

”Kolmannen jakson lopussa on tämä selloilla soitettu Metallica-cover. Etsin YouTubesta eri poplaulujen sello-covereita. Löysin yhden ja lisäsin sen kohtaukseen. Tim [Burton] rakastui siihen täysin, eikä suostunut puhumaankaan sen vaihtamisesta… Olin kuvitellut, että ehkä Danny Elfman kirjoittaa jonkun uuden sellokappaleen Wednesdayta varten, mutta kun kappale oli kohtaukseen lisätty, Tim seisoi täysin sen takana ja vaati että sen täytyy soida sarjassa juuri sellaisena”, Jay Prychidny kertoi Syfy Wirelle.

Apocalypticaa leikkaaja ei vaivautunut tai kyennyt haastattelussaan nimeämään, mutta etenkin metallipiireissä suomalaisbändin esiintyminen Wednesdayssa on kyllä noteerattu.

Hupaisana yksityiskohtana mainittakoon, että samoihin aikoihin kun Apocalyptica soi Wednesdayssa, pääsi Nightwish mukaan Simpsoneiden jaksoon:

”Onko tuo… Nightwish?” – Simpsoneiden uusin jakso tarjosi suomalaisfaneille aikamoisen yllätyksen

Muropaketin Wednesday-arvion voi lukea täältä:

Arvostelu | Wednesday on puhdasta Tim Burtonia, mutta Netflix-sarja ei silti ole niin omaperäinen kuin odotettiin