Uusimmat

Nyt selvisi, miksi Marvel ei roolittanut Black Pantheria uudelleen Chadwick Bosemanin kuoleman jälkeen

27.09.2022 19:30 Muropaketin toimitus

Black Panther: Wakanda Forever saa Suomessa ensi-iltansa 9. marraskuuta. Mutta ilman Chadwick Bosemania tai T’Challaa.

Vuonna 2018 julkaistu Black Panther oli menestyselokuva niin taloudellisessa mielessä kuin myös supersankarielokuvien representaation suhteen. Suuri osa elokuvan menestyksestä tuntui myös henkilöityvän sen pääosaa ansiokkaasti esittäneeseen Chadwick Bosemaniin.

Marvel Studios joutui hankalan tilanteen ääreen, kun Boseman yllättäen kuoli syöpään elokuussa 2020 ja Black Panther 2 jouduttiin suunnittelemaan uusiksi. Hänen esittämänsä T’Challan rooliin ei kuitenkaan lopulta haluttu palkata uutta näyttelijää, vaan jatko-osa päätettiin tehdä ilman alkuperäistä hahmoa.

Empiren haastattelussa Marvel-pomo Kevin Feige kertoo, miksi T’Challan hahmoa ei roolitettu uudelleen.

“Meistä tuntui, että uudelleenroolitus olisi tapahtunut liian nopeasti. Stan Lee sanoi aina, että Marvel edustaa maailmaa ikkunasi ulkopuolella. Ja keskustelimme siitä, että olivatpa hahmomme ja tarinamme miten uskomattomia tai mielikuvituksellisia tahansa, kaikessa tekemisessämme on kuitenkin samaistuttava ja inhimillinen elementti. Maailma prosessoi Chadin kuolemaa yhä edelleen ja ohjaaja Ryan Coogler ammensi tämän mukaan tarinaan”, Feige selittää.

Marraskuussa julkaistavassa Black Panther: Wakanda Foreverissa nähdään muun muassa Angela Bassett, Letitia Wright, Winston Duke, Danai Gurira, Florence Kasumba, Lupita Nyong’o, Martin Freeman, Tenoch Huerta, Dominique Thorne, Michaela Coel, Mabel Cadena ja Alex Livanalli.