UUSIMMAT

Nyt paljastui, miksi Peter Jackson ei osallistu uuden Taru sormusten herrasta -tv-sarjan tekemiseen: “En kuullut heistä enää koskaan”

08.08.2022 09:56 Muropaketin toimitus

Amazon ”ghostasi” Peter Jacksonin.

Kun Amazonin kerrottiin olevan tekemässä uutta Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset -tv-sarjaa, kysyi moni ensimmäiseksi, onko Peter Jackson jollain tavalla mukana projektissa. Sittemmin selvisi, ettei Tolkien-elokuvien ohjaajalla ole millään tavoin mukana Prime Videoon saapuvassa fantasiaseikkailussa. Nyt on selvinnyt, miksi ei.

”He kysyivät haluammeko olla mukana”, Jackson paljasti The Hollywood Reporterin podcast-lähetyksessä, viitaten itseensä ja tuottaja-käsikirjoittaja Fran Walshiin.

”Totesin ettei kysymykseen voi millään vastata ennen kuin olen nähnyt käsikirjoituksen. He lupasivat lähettää käsikirjoitukset, kunhan pari ensimmäistä valmistuisi. Mitään käsikirjoituksia ei sitten koskaan tullut. Sen jälkeen en ole heistä kuullut, eikä siinä mitään. En valita tilanteesta”.

Peter Jacksonin kuvaileman tilanteen mukaan Amazon siis ”ghostasi” menestysohjaajan, mitä voi pitää hyvinkin tylynä tapana hoitaa asiat.

Tilanteesta huolimatta Jackson on kiinnostunut katsomaan, millainen sarja Tolkienin tarinoiden pohjalta on tehty:

”Katson sen kyllä. En ole sellainen ihminen, joka toivoisi mitään ikävää heille. Elokuvantekeminen on tarpeeksi vaikeaa muutenkin. Jos joku onnistuu tekemään hyvän elokuvan tai tv-sarjan, sitä pitää juhlistaa. Odotan sitä, että pääsen katsomaan sarjaa täysin neutraalina katsojana”.

Amazon on kommentoinut tilannetta seuraavalla kohtalaisen kiertelevällä ja kaartelevalla lausunnolla:

”Oikeuksien takia jouduimme pitämään etäisyyttä sarjamme ja elokuvien välillä. Kunnioitamme Peter Jacksonia ja Taru sormusten herrasta -elokuvia valtavasti, ja olemme innoissamme, että hän odottaa Mahtisormukset-sarjan katsomista”.

Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset alkaa Prime Videossa 2. syyskuuta.