Peter Jacksonin klassikkoleffat Bad Taste ja Braindead voi pian nähdä Suomessa elokuvateatterissa

09.09.2021 09:01 | Muropaketin toimitus

Helsinkiläinen Kino Regina huomioi Peter Jacksonin 60-vuotissyntymäpäivän järjestämällä erikoisnäytökset ohjaajalegendan uran alkuaikojen splatterherkuista.

Oodi-kirjaston Kino Reginassa nähdään 31.10.2021 seuraavat Peter Jacksonin elokuvat:

Bad Taste (1987)

Uusiseelantilaisen rantakaupungin väki on päätynyt ulkoavaruuden pikaruokaketjun lihoiksi. Yrmeiden muukalaisten ja hallituksen kommandojen konfliktissa lampaatkin joutuvat tulilinjalle. Hauskanpidolta näyttävän debyytin takana oli neljä vuotta kovaa työtä. Jacksonin Derek-hahmon osuus kasvoi sitä mukaa kun muut näyttelijät aikuistuivat ja luopuivat leikistä.

Meet the Feebles (1989)

”Hirveällä tavalla vikaan mennyt ”koko perheen elokuva” kertoo nukkehahmoillaan kaikesta siitä, mistä The Muppet Show vaikenee. Addiktiot, neuroosit ja tuhoisat vietit riivaavat tv-esiintymiseen valmistautuvan Feebles-ryhmän eläimiä. Mehukas tragikomedia aloitti Jacksonin ja hänen puolisonsa, käsikirjoittaja Fran Walshin yhteistyön.

Braindead (1992)

Peter Jacksonin splatterkauden huipentuma on amerikkalaisia kilpailijoitaan verisempi, tyylikkäämpi ja tunneskaalaltaan isompi. 1950-luvulle sijoittuva tarina seuraa peräkammarin poikaa ja dominoivaa äitiä sumatralaisen rotta-apinan tartuttaman zombiruton keskellä. ”Jokaisesta kuvasta välittyy Jacksonin villi vakaumus ja pettämättömän hyvä huono maku”, Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin Matti Paunio kiteytti.

Esitysjärjestys 31.10.2021

Bad Taste – Kello 16.30
Meet the Feebles – Kello 18.40
Braindead – Kello 20.45

7,50 euroa maksavat liput ovat jo myynnissä.

Jo tällä viikolla, lauantaina 11. syyskuuta Kino Regina esittää Peter Jacksonin tuoreempaa tuotantoa edustavan The Lovely Bonesin – joka tosin on täysin erilainen kuin edellä mainittu kolmikko.

Muropaketin uusimmat