Selitetty: Näin Loganin SENSUROITU vaikutti Iron Manin SENSUROITU Avengers: Endgamen lopussa

12.08.2019 12:32 | Muropaketin toimitus

Varoitus! Luvassa juonipaljastuksia Loganin ja Avengers: Endgamen tiimoilta.

Loganin lopussa ahmamutantti Wolverine kuoli, ja niin päättyi Hugh Jackmanin 17 vuotta kestänyt ura X-Men-elokuvien parissa.

Avengers: Endgamen lopussa Marvel Studiosin keulakuvaksi noussut Iron Man kuoli, ja niin päättyi Robert Downey Jr.:n 11 vuotta kestänyt ura MCU-elokuvien parissa.

Vaikka Logan ja Avengers sijoittuivat eri maailmoihin, onnistui mutanttisankarin kuolema vaikuttamaan Rautamiehenkin joutsenlauluun.

Marvel Studiosin pomo Kevin Feige on kertonut Empire-lehdelle Tony Starkin kuolemasta seuraavaa:

”Näimme Loganin siinä missä muutkin elokuvan katsojat, eikä meillä ollut mitään roolia sen tekemisessä. Olimme ihan, että voihan luoja, miten mahtava lopetus Hughille ja tälle hahmolle. On olemassa vain kourallinen kertoja, kun joku on omistautunut hahmolleen niin täysin ja saanut täydellisen tavan lopettaa. Me halusimme epätoivoisesti pystyä samaan Robertin kohdalla ja keskityimme siihen”.

Aikaisemmin tässä kuussa Avengers: Endgamen ohjanneet Russon veljekset paljastivat ajatuksen Tony Starkin kuolemasta syntyneen jo vuoden 2015 tienoilla, siis pari vuotta ennen Loganin ensi-iltaa. Loganin tekijät eivät siis ole ”vastuussa” Iron Manin kuolemasta, mutta he inspiroivat Marvelia tekemään Rautamiehen lähdöstä mahdollisimman onnistuneen.