Uusimmat

Tämä on pakko nähdä uskoakseen: Ennen Fast & Furious -uraansa Paul Walker muuttui tyrannosaurus Rexiksi vuoden 1994 kalkkunaleffassa, joka esitetään pian Suomessa

10.08.2020 08:34 Muropaketin toimitus

Night Visions -festivaaleilla nähdään elokuun lopulla tuttuun tapaan tuoreempia tapauksia sekä vanhempia ”hittejä”. Yksi leffafestivaalin nostalgisista kökköilyistä on vuoden 1994 älyvapaa Tammy and the T-Rex.

Tammy and the T-Rexin on ohjannut Mac and Me -köntsästä tuttu Stewart Raffill, ja sen pääosia esittävät Denise Richards ja Paul Walker.

Night Visionsin kotisivuilla ihastuttavan hupsua elokuvaa esitellään seuraavasti:

Tammy and the T-Rexistä tuli Macin veroinen elämää sairaampi elokuvatapaus, joka otti Jurassic Parkin (1993) menestyksestä kaiken irti. Tuleeko mieleen toista dinosaurusseikkailua, jossa romanttinen komedia yhdistyy high school -elokuvaan, scifiin ja splatter-henkiseen verimättöön?

Raffillin inspiraation lähteenä oli tiettävästi ohjaajan käsiin päätynyt – suljetusta huvipuistosta peräisin oleva – animatroninen dinosaurus. Sen seuraksi ohjaaja bongasi tulevat supertähdet Denise Richardsin (Starship Troopers, Wild Things, The Real Housewives of Beverly Hills) ja Paul Walkerin (The Fast and The Furious).

Walkerin esittämä, hehkeää Tammyä (Richards) kosiskeleva ensirakastaja saa surmansa mustasukkaisen jengijohtajan käsissä. Hullu tiedemies keksii siirtää nuorukaisen aivot dinosauruksen robottikehoon, ihan vain koska voi. Onneksi teinirakkaus ei ruostu uudessakaan kropassa, ja tehtyään kiusaajista hakkelusta Tammy ja T-Rex jatkavat heilastelua haasteista välittämättä.

Elokuvan huumori ei jostain syytä auennut levittäjille, ja komeimmat splatter-kohtaukset saksittiin armotta pois. Vastikään täyteen loistoonsa restauroitu elokuva muistuttaa röyhkeydessään ja hyvän maun vastaisuudessaan Troma-tuotantoja, mutta on näitä huomattavasti sliipatumpi ja arvaamattomampi.

Night Visions esittää Tammy and the T-Rexin valkokankaalla vain yhden kerran: paikka on Helsingin Bio Rex ja aika la 22.08.2020 23.00 – su 23.08.2020 00.25. Kyseessä on siis varsinainen once in a lifetime -tilaisuus.

Lisätietoja leffasta ja 19.-22.8. järjestettäväst festivaalista osoitteessa Nightvisions.info.