Uusimmat

Tänään tv:ssä: Hittielokuva, jossa Jim Carreyn vastanäyttelijä inhosi kuminaamaa syvästi – Jopa ohjaaja ihmetteli huonoa käytöstä

17.01.2021 12:58 Muropaketin toimitus

1990-luku oli huimaa aikaa Jim Carreylle. Hitit seurasivat toisiaan siinä määrin, että näyttelijä kiinnitettiin kalliin ja odotetun Batman-elokuvan pahikseksi. Vastanäyttelijän suureksi harmiksi.

Joel Schumacherin vuonna 1995 ohjaamassa Batman Foreverissa ”Gotham Cityä suojeleva siipiveikko joutuu taistelemaan Kaksinaamaa ja Arvuuttajaa vastaan – ja saa avukseen nuoren sirkusakrobaatin, josta kehkeytyy hänen uskollinen apurinsa Robin…”

Arvuuttajaa esittänyt Jim Carrey ja Kaksinaama esittänyt Tommy Lee Jones näyttelivät monessa kohtauksessa yhdessä, mutta kameroiden sammuttua näyttelijät eivät tulleet toimeen lainkaan. Jim Carrey on ollut tapauksesta julkisuudessa huomattavasti kollegaansa puheliaampi, ja kertonut viileiden välien johtuneen ilmeisesti Nuija ja tosinuijan menestyksestä.

Joel Schumacher vahvisti vuonna 2019 Tommy Lee Jonesin käyttäytyneen ikävästi Carreyta kohtaan. Ohjaajalla oli tosin hieman erilainen näkemys siitä, mistä eripura johtui:

”Hän [Tommy Lee Jones] oli upea Päämiehessä, mutta hän ei ollut ystävällinen Jim Carreylle, kun teimme Batman Foreveria. […] Tommy on, ja sanon tämän suurella kunnioituksella, näyttelijä joka varastaa kohtaukset. No, Jim Carreylta ei voi varastaa kohtausta. Se on vain mahdotonta. Ja se taisi ärsyttää Tommya. Hän [Tommy Lee Jones] ei tullut Jimiä vastaan sillä tavoin kuin tähden Hollywood Boulevardille saaneen Oscar-voittajan, tiimin vanhimman jäsenen ja noin arvostetun uran saavuttaneen näyttelijän olisi pitänyt tulla. No mutta, mitä kuvauksissa tapahtuu jää kuvauksiin”, Schumacher summasi.

Batman Forever nähdään tänään Subilla kello 21.00 alkaen. Elokuvaa tähdittävät myös Val Kilmer, Chris O’Donnell ja Nicole Kidman.