Teräsmiehen näyttelijä kommentoi supersankarin biseksuaalisuutta: “Kaapista tuleminen olisi ollut rohkeaa 20 vuotta sitten, nyt se on pelkkä villitys”

14.10.2021 09:46 | Muropaketin toimitus

Teräsmies harvemmin valtamedioiden otsikoihin pääsee, mutta tällä viikolla supersankareista ensimmäinen ylitti uutiskynnyksen laajalti, kun DC Comics ilmoitti Teriksen tuoreimman variantin olevan biseksuaali. 

DC Comic on saanut juonenkäänteestä sekä kiitosta että pyyhkeitä. Nyt lusikkansa kommenttisoppaan on iskenyt myös vuosien 1993-1997 Teräsmieheni-sarjaa (Lois & Clark) yhdessä Teri Hatcherin kanssa tähdittänyt Dean Cain.

Fox & Friends -ohjemassa esiintyneen näyttelijän mukaan siinä, että Teräsmies suutelee miestä vuonna 2021, ei ole mitään rohkeaa.

”Tämän sanotaan olevan uusi rohkea suuntaus, mutta minusta kyse on vain villityksestä. Robin ilmoitti juuri olevansa bi – ketä se muka oikeasti järkytti? Uusi Kapteeni Amerikka on homo. Esitin Supergirl-sarjassa isää, jonka tytär oli lesbo. Eli ei Teräsmiehen biseksuaalisuus ole mikään rohkea tai hullu uusi suuntaus. Ehkä se olisi ollut sitä, jos tämä olisi tapahtunut 20 vuotta sitten”, Cain kuittasi.

Dean Cain saattaa kärjistää asioita, mutta on oikeassa siinä, että vielä 1990-luvulla supersankarisarjakuvissa homoseksuaaleja hahmoja oli vain kourallinen, ja silloinkin oli kyse yleensä vain pienemmistä sivuhahmoista.

Suomessakin aikoinaan esitettyä Teräsmieheni-sarjaa ei tällä hetkellä Suomen suoratoistopalveluista löydy, mutta katsotaan josko 26. lokakuuta aloittava HBO Max korjaisi asian.