UUSIMMAT

The Batman -ohjaaja Matt Reeves ei halunnut käyttää Ben Affleckin käsikirjoitusta, koska se muistutti liikaa James Bondia

28.01.2022 17:00 Muropaketin toimitus

Matt Reeves sai vapaat kädet tehdä aivan omanlaisensa Batman-elokuvan. Lopputulos nähdään näillä näkymin maaliskuussa.

The Batman oli alun perin Ben Affleckin elokuvaprojekti, joka hänen oli määrä ohjata, käsikirjoittaa ja näytellä vielä pääosaakin. Kun Affleck jättäytyi elokuvasta pois ja hänen tilalleen ohjaajaksi kiinnitettiin Matt Reeves, Warner Bros. pyysi Reevesiä ensin tekemään elokuvan Affleckin alkuperäisen idean pohjalta.

Esquiren haastattelussa Reeves paljastaa, ettei halunnut niin tehdä vaan luoda sen sijaan jotain omaa. Hänen hämmästyksekseen myös Warner Bros. suostui tähän ilman riitaa.

Reeves kertoo, että Affleckin versio oli tiukasti kiinni DCEU:ssa, ja siinä oli mukana myös muita elokuvien keskeisiä hahmoja.

“Sanoin heille, että aiheesta on tehty mahtavia elokuvia, mutta jos minä alan tehdä tätä, haluan tehdä siitä omannäköiseni, jotta ymmärtäisin täysin mihin sen kanssa ollaan menossa ja mihin sijoittaa kamera ja mitä pyytää näyttelijöitä tekemään. Alkuperäinen oli ihan validi ja jännittävä versio. Lähes James Bondin tyylinen, mutta se ei ollut sellainen, johon itse olisin osannut samaistua”, Reeves selittää.

Robert Pattinsonin tähdittämä The Batman saa näillä näkymin ensi-iltansa 4. maaliskuuta.