Uusimmat

The Batman -ohjaaja selitti, miksi juuri Arvuuttaja on elokuvan pahis – toivoo jatko-osaan hahmoa, jota Arnold Schwarzenegger esitti aikaisemmin

16.02.2022 21:00 Muropaketin toimitus

Matt Reevesin ohjaama The Batman saa ensi-iltansa 4. maaliskuuta myös Suomen valkokankailla.

Robert Pattinsonin tähdittämä The Batman saapuu valkokankaille parin viikon päästä. Elokuvan keskeisenä pahiksena nähdään Paul Danon esittämä Arvuuttaja. Ohjaaja Matt Reeves kertoo halunneensa tehdä Batman-elokuvan, jonka hahmot ovat mahdollisimman maanläheisiä.

Reevesin mukaan (Colliderin kautta) elokuvan Arvuuttaja on saanut inspiraationsa oikean elämän Zodiacina tunnetusta sarjamurhaajasta.

“Ajattelin että se kuulostaisi aika kammottavalta versiolta Arvuuttajasta, että hän jättää jälkeensä selvitettäviä pulmia, vähän kuin palapelejä. Arvuuttaja oli siis mukana jo hyvin aikaisessa vaiheessa, kun mietimme, kuka Batmanin pahisgalleriasta kommunikoisi parhaiten Batmanin kanssa. Minusta kuulosti mielenkiintoiselta, että koska kyseessä ei ole Batmanin syntytarina, että hän seuratessaan näitä rikoksia joutuisi samalla kohtaamaan muita hahmoja”, Reeves kertoo.

Hän myös kertoo pohtivansa jatko-osaan Mr. Freezen hahmoa, jota Arnold Schwarzenegger esitti vuonna 1997 julkaistussa elokuvassa Batman & Robin.

“Haluan löytää kaikkeen hyvin maanläheisen lähestymistavan. Minulla on mielenkiintoinen haaste keksiä, miten tekisin niin esimerkiksi Mr. Freezelle. Siitä voisi löytyä myös maanläheinen lähestymistapa, josta voi syntyä jotain voimakasta ja upeaa”, Reeves kertoo Colliderin haastattelussa.