Uusi Pieni merenneito -elokuva eroaa Disneyn vuoden 1989 klassikosta ainakin yhdellä tavalla

24.03.2023 13:45 Muropaketin toimitus

Oikeilla näyttelijöillä kuvattu Pieni merenneito -elokuva saa Suomessa ensi-iltansa 26. toukokuuta.

Disney jatkaa klassikkoanimaatioidensa päivittämistä uusiin, oikeilla näyttelijöillä kuvattuihin versioihin. Seuraavana vuoroon pääsee Pieni merenneito, jota toukokuussa julkaistavassa elokuvassa esittää Halle Bailey.

Bailey kertoo Varietyn haastattelussa, että uusi Ariel eroaa vuoden 1989 animaatioklassikosta tärkeällä tavalla. Kahdella musiikki-Oscarilla palkittua Pientä merenneitoa on vuosien varrella kritisoitu tarinansa vuoksi, koska siinä Arielin ainoaksi syyksi nousta pinnan yläpuoliseen maailmaan on rakkaus prinssi Ericiä kohtaan.

Uudessa versiossa tämä päivitetään nykypäivään.

“Olen todella innoissani minun versiostani, koska olemme todellakin muuttaneet hänen näkökulmansa siitä, että hän jättäisi meren pelkästään pojan takia. Nyt syy on jotain suurempaa. Kyse on hänestä itsestään, hänen elämänsä tarkoituksesta, hänen vapaudestaan, hänen elämästään ja siitä mitä hän itse haluaa”, Bailey kertoo.

“Olemme naisina mahtavia, itsenäisiä, moderneja, olemme kaikkea ja paljon muuta. Olen iloinen, että Disney päivittää nyt joitakin noista teemoista.”

Rob Marshallin ohjaaman Pienen merenneidon pääosissa nähdään Baileyn lisäksi muun muassa Melissa McCarthy, Javier Bardem ja Jonah Hauer-King. Keskeisissä äänirooleissa toimivat Daveed Diggs, Awkwafina ja Jacob Tremblay.