UUSIMMAT

Will Smithin uusi elokuva haukuttiin pystyyn – “Kamalan laiska toimintaleffa” saapuu Suomeen ensi viikolla

02.10.2019 13:13 Muropaketin toimitus

Ang Leen uutuusohjaus, Will Smithin tähdittämä Gemini Man ei ole voittanut kriitikoita puolelleen.

Gemini Manissa Will Smith esittää kaksoisroolia, kahdessa eri ikäluokassa. Elokuvan tarinassa ”huippuluokan salamurhaaja Henry Brogan joutuu itse takaa-ajon kohteeksi. Hänen kintereillään on mystinen nuori agentti, jolla vaikuttaa olevan kyky ennustaa hänen jokainen liikkeensä”.

Traileri näyttää tältä:

Ang Lee on ohjannut uransa aikana useita hienoja elokuvia, esimerkiksi Jäämyrskyn, Brokeback Mountainin ja Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme -klassikon, mutta Gemini Man on ensimmäisten arvioiden mukaan Leeltä paha huti.

Zürichin elokuvajuhlien näytöksen jälkeen Rotten Tomatoesissa on julkaistu Gemini Manin ensimmäiset arviot, eivätkä ne ole kehuvia: vain 27 % yhdestätoista kritiikistä on sitä mieltä, että elokuva on ”tuore”.

Esimerkiksi The Hollywood Reporter toteaa seuraavaa: ”Lopputulos on pettymys ja vähemmän kuin lahjakkailta tekijöiltä olisi voinut odottaa. Käsikirjoitus on heikko ja juonen pitää kasassa vain elokuvan visuaalisuus”.

Samalla tylyllä linjalla on Variety: ”Gemini Manissa on nähty kamalan paljon vaivaa kamalan laiskan toimintaelokuvan tekemiseen”.

Joitakin kehujakin on silti kuultu:

”Klassinen Will Smithin elokuva ja taas uusi näyte Ang Leen teknisistä ihmeistä”, linjasi CinemaBlend.

Suomessa Gemini Man saa ensi-iltansa perjantaina 11.10.2019. Muropaketti julkaisee oman arvionsa ennen sitä.