Hurjaa menoa keskellä pandemiaa – Spider-Man: No Way Home on nyt Sonyn kaikkien aikojen menestynein elokuva

30.12.2021 09:28 | Muropaketin toimitus

Spider-Man: No Way Home -elokuvan pääsylipputulot ovat jo huimat 1,16 miljardia dollaria.

Deadline kertoo Sony Picturesin Spider-Man: No Way Home -elokuvan rikkoneen jälleen uuden ennätyksen. Tom Hollandin kolmas Hämähäkkimies-leffa on nyt Sonyn menestynein elokuva kautta aikain.

Suomessa ja esimerkiksi monissa muissa Euroopan maissa ensi-iltansa 15. joulukuuta saanut No Way Home saapui Yhdysvalloissa teattereihin tuttuun tyyliin pari päivää myöhemmin 17. joulukuuta.

Elokuvan maailmanlaajuiset pääsylipputulot ovat nyt noin 1,16 miljardia dollaria. Se on mielipuolinen summa koska tahansa, mutta todella hurja saavutus keskellä koronapandemiaa. Teatterit ovat Suomen tapaan tällä hetkellä kiinni tai ainakin osittain suljettuina lukuisissa maissa ympäri maailman.

Spider-Man: No Way Home saa ensi-iltansa esimerkiksi Kiinassa, Japanissa ja Filippiineillä vasta lähipäivien tai viikkojen aikana. Eli lisää lipputuloja on luvassa.

Muropaketin arvostelussa elokuva sai neljä tähteä viidestä ja siitä todettiin muun muassa seuraavaa:

”No Way Home on niin valtavan näyttävä ja mahtipontinen elokuva, että sitä katsoessa alkaa väkisinkin pohtia, mitä näiden orgioiden jälkeen voi enää tehdä. MCU:n Spider-Man on seikkaillut Kostajien kanssa avaruudessa, vaihtanut asua kuin sukkaa ja kohdannut nyt vieläpä olentoja eri ulottuvuuksien takaa. Mitä tämän kaiken jälkeen voidaan Hämähäkkimiehelle enää keksiä ilman, että yleisö tuntee menon vesittyneen?

Elokuvan loppu vastaa tähän kysymykseen tavalla, joka tyydyttää varmasti etenkin pitkän linjan Hämis-faneja. Nyt kun on katsottu 19 vuotta taaksepäin, on selvästi uusien alkujen aika.”

Arvostelu | Spider-Man: No Way Home on kaikkien aikojen Hämähäkkimies-elokuva